Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Από το χταπόδι μέχρι... τον πουρέ, αυτά είναι τα ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ που ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Για να μαλακώσει το χταπόδι, βάλτε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού.
 
Για ρύζι «σπυρωτό» προσθέστε την ώρα που βράζει 3-4 σταγόνες λεμονιού.
 
Για να μη «βυθιστούν» οι...σταφίδες.
Πριν τις ρίξετε στη ζύμη του κέικ, πασπαλίστε τες με αλεύρι.
 
Αν η ζύμη κολλάει και δεν μπορείτε να την ανοίξετε σε φύλλο, τη βάζετε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.
 
Η σπιτική πίτσα γίνεται πιο νόστιμη και τραγανή, αν στη ζύμη βάλετε λίγη ζάχαρη
 
Για να διατηρηθεί φρέσκια η μουστάρδα, ρίξτε λίγο αλάτι στην επιφάνειά της. Τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για πολύ καιρό.
 
Αν ο πουρές σάς βγήκε αραιός, προσθέστε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και συνεχίστε λίγο ακόμη το βράσιμο. Αν βγήκε πολύ πηχτός, αραιώστε τον με λίγο γάλα.
 
Η φέτα διατηρείται για περισσότερο καιρό στο ψυγείο εάν τη βάλετε σε δοχείο που κλείνει καλά και την περιχύσετε με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου