Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Οι υπολογιστές του μέλλοντος θα έχουν... αίμα;;;

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ! Οι υπολογιστές του μέλλοντος θα έχουν... αίμα;;;
Ερευνητές της IBM χρησιμοποιούν το ανθρώπινο μυαλό ως πρότυπο για την κατασκευή μίας νέας γενιάς υπολογιστών, οι οποίοι θα διαρρέονται από «ηλεκτρονικό αίμα», όπως ακριβώς αιματώνεται και ο εγκέφαλός μας.
 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η υπολογιστική ισχύς του εγκεφάλου εντοπίζεται σε έναν εξαιρετικά μικρό χώρο, καταναλώνοντας ενέργεια που αντιστοιχεί σε μόλις 20 watt.
Το νέο σύστημα «οξειδοαναγωγής» προωθεί το ηλεκτρολυτικό «αίμα» στον υπολογιστή, προσφέροντας του ενέργεια κι αφαιρώντας τη θερμότητα.
Οι ερευνητές παρουσίασαν το πρώτο πειραματικό μοντέλο, στα εργαστήρια της IBM στη Ζυρίχη, ενώ στόχος τους είναι να «χωρέσουν» μέχρι το 2060 στο κλασσικό κουτί ενός προσωπικού υπολογιστή την εξωπραγματική απόδοση του ενός petaflop, ο οποίος σήμερα καταλαμβάνερι χώρο που αντιστοιχεί σε μισό ποδοσφαιρικό γήπεδο.
«Θέλουμε να στριμώξουμε έναν super computer σε έναν κύβο ζάχαρης. Για να το πετύχουμε όμως αυτό πρέπει να παραδειγματιστούμε από τον ανθρώπινο εγκέφαλο», είπε ένας εκ των ερευνητών, ο Bruno Michel.
«Το μυαλό του ανθρώπου είναι 10.000 φορές πιο πυκνό και αποτελεσματικό από οποιονδήποτε υπολογιστή υπάρχει σήμερα. Αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιεί ένα άκρως αποδοτικό δίκτυο αγγείων και υγρών για να μεταφέρει ενέργεια και θερμότητα, ταυτόχρονα», εξήγησε.

onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου