Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔEΙΣΟΥ

Οι πιο ονειρικοί νησιώτικοι προορισμοί!!
Νησάκια που αξίζει να επισκεφτείτε έστω και...ΝΟΕΡΑ!!!
 
Οι πιο ονειρικοι νησιωτικοι προορισμοι!! Νησακια που αξιζει να επισκεφτειτε εστω και...ΝΟΕΡΑ!!!
 
Οι ωραιότερες αποδράσεις είναι οι νησιώτικες. Τροπικά νησιά με όμορφες παραλίες, παρθένα φυσική ομορφιά, εξωτική χλωρίδα και πανίδα, αποτελούν μερικά από τα πιο δημοφιλή τουριστικά μέρη. Αλλά υπάρχουν μόνο λίγα σε όλο τον κόσμο που πραγματικά αξίζει να επισκεφθείτε.
Εδώ είναι μια λίστα με τα 10 πιο υπέροχα νησιά παγκοσμίως...

1. Μαλδίβες.

Maldives
Στην Laccadive Θάλασσα, νοτιοδυτικά της Σρι Λάνκα, και επίσημα γνωστές ως η Δημοκρατία των Μαλδιβών, είναι ένας τροπικός παράδεισος που προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Έχει καθαρές θάλασσες, πολλά νησιά και όμορφες παραλίες με λευκή άμμο, καθώς και πολλά κοραλλιογενή νησιά .
Αν είστε λάτρης της υποβρύχιας ομορφιάς, φροντίστε να επισκεφθείτε το Maaya Thila - ένα από τα πιο δημοφιλή και συναρπαστικά σημεία κατάδυσης της περιοχής. Θα δείτε χιλιάδες είδη ψαριών και το θαυμάσιο σχηματισμό πάνω από 3000 κοραλλιογενών υφάλων.

2. Σεϋχέλλες

Seychelles Island
Βρίσκονται στη Δημοκρατία των Σεϋχελλών, ανατολικά της Αφρικής και βορειοανατολικά της Μαδαγασκάρης. Οι Σεϋχέλλες είναι ένα αρχιπέλαγος 115 νησιών στον Ινδικό Ωκεανό και ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά μέρη που ξεχωρίζει για τις υπέροχες τροπικές παραλίες και την καταπληκτική άγρια ​​φύση του. Εδώ μπορείτε να κάνετε καταδύσεις, κολύμβηση με αναπνευστήρα, ιστιοπλοΐα και ψάρεμα.
Υπάρχουν πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο. Τα πιο δημοφιλή είναι το Seychelles Sailing Cup τον Ιανουάριο, ο Διεθνής Διαγωνισμός Ψαρέματος τον Νοέμβριο, και το Υποβρύχιο Φεστιβάλ SUBIOS το οποίο παρουσιάζει τον εξαιρετικό υποβρύχιο κόσμο των Σεϋχελλών μέσω μιας σειράς διαγωνισμών, προβολών ταινιών και συζητήσεων.
 


3. Mnemba Island

Mnemba Island
Παραλίες με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά, το Mnemba Island είναι ένα από τα πιο υπέροχα νησιά του πλανήτη! Βρίσκεται στα ανοικτά της βορειοανατολικής ακτής της Unguja και διαθέτει περίπου 150 είδη ψαριών και εντυπωσιακή φυσική ομορφιά σε θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα, που μπορείτε να απολαύσετε κάνοντας καταδύσεις, ψάρεμα και ψαροντούφεκο.
Όντας εκεί εξερευνήστε τους κοραλλιογενείς κήπους του ύφαλου όπου θα δείτε να κολυμπούν πολλά και ποικίλα όμορφα ψάρια, μιας και το Mnemba είναι ένα μικρό νησί που θα σας κάνει να νιώσετε ότι σας ανήκει! Ξαπλώστε στην εκθαμβωτικά λευκή άμμο, κολυμπήστε με τα δελφίνια που βουτούν στα γαλήνια νερά του και εξερευνήστε το πλούσιο υποβρύχιο κόσμο των κοραλλιογενών υφάλων του, ή απλά χαλαρώστε και ακούστε τους ήχους από τα απαλά κύματα που σκάνε στην ακτή. Η επιλογή είναι όλη δική σας!

4. Ταϊτή

Tahiti Island
Βρίσκεται στην νησιωτική ομάδα Windward της Γαλλικής Πολυνησίας, στο νότιο Pacific Island. Αυτό το πανέμορφο νησί σχηματίστηκε από εκρήξεις ηφαιστείου και διανθίστηκε από κοραλλιογενείς υφάλους. Είναι τροπικό και ιδανικό για ψαροντούφεκο και καταδύσεις.
Το καλοκαίρι στην Ταϊτή διαρκεί από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο, όταν το κλίμα είναι θερμό και πιο υγρό. Ο χειμώνας είναι από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, με ελαφρώς πιο δροσερό και ξηρότερο κλίμα. Αν σχεδιάζετε ταξίδι στην Ταϊτή να πάρετε μαζί σας μόνο ελαφριά βαμβακερά ρούχα, δεδομένου ότι τα συνθετικά υφάσματα είναι ζεστά και κολλούν πάνω σας. Και μην ξεχάσετε το αντηλιακό σας και ένα καπέλο με φαρδύ γείσο!

5. Cebu Island

Cebu Island
Είναι το κύριο νησί στην επαρχία Κεμπού που βρίσκεται στις Φιλιππίνες. Τοποθετείται στα ανατολικά του Negros Island και είναι ένα πανέμορφο τροπικό νησί με οροπέδια από ασβεστόλιθο και στενές ακτές.
Τα περισσότερα θέρετρα στο νησί προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια σπορ όπως ιστιοσανίδα, καταδύσεις, kiteboarding και κολύμβηση με αναπνευστήρα. Επίσης παρέχονται πολλές εκδρομές γύρω από το νησί για να δείτε τους φοβερούς καταρράκτες Kavasan, ψαροχώρια και όλες τις όμορφες εκκλησίες.

6. Turks and Caicos Islands

Turks and Caicos Islands
Βρίσκονται στις Δυτικές Ινδίες, νοτιοανατολικά της Mayaguana στις Μπαχάμες. Με πολυτελή ξενοδοχεία και εξαιρετικές εγκαταστάσεις ιαματικών λουτρών, τα νησιά αυτά είναι από τα πιο δημοφιλή και ελκυστικά τουριστικά μέρη στον κόσμο. Δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε είναι το ψάρεμα, το snorkelling και οι καταδύσεις.
Μπορείτε, επίσης, να επισκεφθείτε τα μουσεία και τις αγορές. Υπάρχουν κάποια "τουριστικά" καταστήματα, κάβες, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και τράπεζες. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά τοπικά καταστήματα που έχουν μια μεγάλη ποικιλία από μοναδικά κοσμήματα και χειροποίητα δώρα.

7. Φίτζι

Fiji
Επίσημα γνωστά ως η Δημοκρατία των Φίτζι, βρίσκονται στην Melanasia του Νότιου Ειρηνικού Ωκεανού. ʽΕχουν σχηματίστεί κυρίως από ηφαιστειακή δραστηριότητα και σε αυτά θα βρείτε πλούσια τροπικά δάση, λευκές αμμώδεις παραλίες και κοραλλιογενείς υφάλους.
Από καταδύσεις, κολύμβηση με αναπνευστήρα, σέρφινγκ και βαρκάδα, τα Φίτζι έχουν κάτι να προσφέρουν σε όλους. Με ζεστό τροπικό κλίμα είναι ιδανικό μέρος για διακοπές στην παραλία. Οι καλύτεροι μήνες για να τα επισκεφθείτε είναι από τέλη Μαρτίου έως αρχές Δεκεμβρίου.

8.Γκαλαπάγκος

Galapagos Islands
Ένα αρχιπέλαγος ηφαιστειακών νησιών που βρίσκονται κατά μήκος του Ισημερινού στον Ειρηνικό Ωκεανό. Τα νησιά αυτά έχουν πολλά ενδημικά είδη, συμπεριλαμβανομένων των γιγάντιων χελωνών που τα έχουν κάνει τόσο δημοφιλή! Παρά το γεγονός ότι τα Γκαλαπάγκος είναι στο επίπεδο της θάλασσας και στο Ισημερινό, το κλίμα δεν είναι τροπικό. Εάν πρόκειται να επισκεφτείτε τα Γκαλαπάγκος, φροντίστε να μιλάτε λίγο ισπανικά, δεδομένου ότι είναι η κύρια γλώσσα τους.

9. Σικελία, Ιταλία

Sicily, Italy
Η Σικελία είναι το μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα και το σπίτι της θρυλικής Αίτνας, ενός από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο και το ψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη (10.890 πόδια).
Με φοβερές παραλίες, μαγευτικά τοπία, εσωτερικές κοιλάδες και μεγαλοπρεπή ψηλά βουνά, η Σικελία είναι δικαίως δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός για τους τουρίστες από όλο τον κόσμο. Το νησί προσφέρει πολλές δραστηριότητες αναψυχής, όπως ποδηλασία βουνού, αναρρίχηση, πεζοπορία, σπηλαιολογία, και ιππασία.

10. Koh Lipe, Ταϊλάνδη

Koh Lipe, Thailand
Το μικρότερο νησί στην Ταϊλάνδη, το Κο Λίπε είναι ένα απομονωμένο νησί κρυμμένο στα νερά της θάλασσας Ανταμάν. Αποτελείται από τρεις κύριες παραλίες: Sunrise Beach, Sunset Beach και την παραλία Pattaya, οι οποίες σχηματίζουν ένα μπούμερανγκ. Είναι τόσο μικρό ώστε δεν χρειάζεται να νοικιάσετε όχημα, μπορείτε απλά να περπατήσετε γύρω από ολόκληρο το νησί σε μία ώρα.
Να γνωρίζετε ότι η αλιεία δεν επιτρέπεται εδώ καθώς είναι μέρος του Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Tarutao. Αλλά μπορείτε να πάτε για κολύμβηση με αναπνευστήρα ή καταδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου