Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Καλώς ήρθατε στην Κόλαση! Ένοπλοι ακροδεξιοί κατέλαβαν την Βουλή της Ουκρανίας!!! Ο Πούτιν ετοιμάζει απόβαση με ΤΑΝΚ
 
Καλώς ήρθατε στην Κόλαση! Ένοπλοι ακροδεξιοί κατέλαβαν την Βουλή της Ουκρανίας!!! Ο Πούτιν ετοιμάζει απόβαση με ΤΑΝΚ
 
Καζάνι που βράζει μοιάζει τις τελευταίες ώρες η Κριμαία. Η πτώση της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς, η εξέγερση στο Κίεβο και οι εξελίξεις άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και πλέον μοιάζει όλο και πιο πιθανή η τριχοτόμηση της χώρας.

Ήδη, στην Κριμαία, τα επεισόδια που ξεκίνησαν χθες ανάμεσα σε Τατάρους και φιλορώσους αναζωπύρωσαν τους φόβους για πιθανή απόσχιση της χερσονήσου.
 
Οι εξελίξεις δε σταμάτησαν όταν τελείωσαν τα επεισόδια της Τετάρτης. Το πρωί της Πέμπτης, ένοπλοι εισέβαλαν και κατέλαβαν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης αλλά και το κτίριο του κοινοβουλίου στην Κριμαία.


Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε το μήνυμα του τοπικού τατάρου ηγέτη Ρεφάτ Τσουμπάροφ στο Facebook: "Έμαθα ότι τα κτίρια του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου κατελήφθησαν από ένστολους ενόπλους χωρίς διακριτικά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα".

Όλα αυτά την ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν "ζεσταίνει" τα... τανκ του ρωσικού στρατού κι έδωσε εντολή για ασκήσεις στα σύνορα με την Ουκρανία ώστε να είναι... ετοιμοπόλεμα τα στρατεύματα. Άλλοι, πάλι, πιστεύουν πως ετοιμάζεται εισβολή της Μόσχας.
Σκληροπυρηνικοί εθνικιστές, διαδηλωτές που πρωταγωνίστησαν στις διαδηλώσεις της πλατείας Ανεξαρτησίας προτάθηκαν για να μετάσχουν στη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, αυτή που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Μαΐου.

Οι ηγέτες των διαδηλωτών έκαναν τις προτάσεις τους και σήμερα θα συνεδριάσει η Βουλή για να ψηφίσει.

Οι διαδηλωτές θέλουν για πρωθυπουργό τον Αρσένι Γιάτσενιουκ, που θεωρείται εκλεκτός των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είναι και δεξί χέρι της Γιούλια Τιμοσένκο, όπως άλλωστε και ο μεταβατικός πρόεδρος Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ.
Το προτεινόμενο υπουργικό συμβούλιο περιλαμβάνει εξέχοντα μέλη του κινήματος διαμαρτυρίας. Ανάμεσά τους ο Ντμίτρο Μπουλάτοφ, ο άνθρωπος που σόκαρε τους πάντες όταν αποκαλύφθηκε πως τον είχαν απαγάγει και τον ξυλοκόπησαν άγρια άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Έχει προταθεί για υπουργό Αθλητισμού, ενώ ο Αντρέι Παρούμπγι ως υπουργός του Συμβουλίου Ασφαλείας το οποίο συντονίζει τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Υπουργός Οικονομικών ανακοινώθηκε ο Αλεξάντερ Σλαπάκ, που κατείχε και στο παρελθόν τη θέση αυτή, ενώ ο διπλωμάτης Αντρέι Ντέστσιακ ορίζεται υπουργός Εξωτερικών.

Φυσικά, και στην επιλογή της νέας κυβέρνησης υπάρχει διχασμός. Το βράδυ της Τετάρτης, το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο στην πλατεία Ανεξαρτησίας γιουχάισε τον Γιάτσενιουκ και τον μεταβατικό πρόεδρο, Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, όταν αυτοί ανέβηκαν στην εξέδρα.
Η Ρωσία θα συμμετάσχει στις συνομιλίες σχετικά με τη διαμόρφωση πακέτου οικονομικής βοήθειας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ουκρανία και δεν θα μείνει στο περιθώριο, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών Αντρέι Μποκάρεφ.

Η μεταβατική ηγεσία της υπερχρεωμένης Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θα χρειασθεί ποσόν 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την επόμενη διετία για να αποφύγει την χρεοκοπία.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει ότι η Ρωσία θα πρέπει να περιληφθεί στις προσπάθειες χορήγησης οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο.

"Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα λάβουμε μέρος στις συνομιλίες (στοπ πλαίσιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου), δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε στο περιθώριο", δήλωσε ο ρώσος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων RIA.
newsit.gr
 
ΧΑΜΟΣ στην Ουκρανία! Οι Ναζιστές που ανέβηκαν στην εξουσία ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ καταργώντας τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας!!! Τι κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών;
Εν μέσω του απόλυτου χάους και των αδιεξόδων στο διπλωματικό κομμάτι της κρίσης στην Ουκρανία, η χώρα, έχει καινούργια Βουλή η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τις νομοθετικές διαδικασίες. Ωστόσο, οι πρώτοι νόμοι που βγήκαν στη δημοσιότητα μάλλον επιβεβαιώνουν τη διολίσθηση της χώρας σε ακροδεξιά εθνικιστικά πρότυπα δημιουργώντας ανησυχία στην Ευρώπη…
Οι περισσότεροι από αυτούς τους νόμους βάζουν στο στόχαστρο το κομμουνιστικό κόμμα της χώρας, τις μειονότητες, αποποινικοποιούν τη ναζιστική προπαγάνδα και τοποθετούν σε θέσεις κλειδιά μέλη της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας».
Χαρακτηριστικά μερικοί από τους νέους νόμους:
  • Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας
  • Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής
  • Κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε τη ναζιστική προπαγάνδα
  • Διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών του ακροδεξιού Αβάκοφ και διορισμό των μελών της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο
  • Σχέδιο απόφασης για το «Πάνθεον των εθνικών ηρώων»
  • Σχέδιο διατάγματος για την εισαγωγή δημοσιονομικών περιορισμών
  • Σχέδιο ψηφίσματος για απόδοση τιμών στους συμμετέχοντες στις ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των ειρηνικών διαδηλώσεων
  • Σχέδιο απόφασης για το διορισμό του μέλους του κόμματος «Svoboda» Α.Mahnitskogo στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.
  • Σχέδιο Νόμου για τα καθήκοντα του Προέδρου της Ουκρανίας.
  • Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό μέλους του (φιλογερμανικού) κόμματος «UDAR» ως επόπτη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας
  • Σχέδιο απόφασης της απόλυσης από την υπηρεσία των στρατιωτών και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας. (Στη θέση τους προσλαμβάνονται μέλη των ακροδεξιών ομάδων).
  • Σχέδιο απόφασης κατάργησης του δικαιώματος των μειονοτήτων στη χρήση της γλώσσας τους. Απαγορεύθηκαν τα Ρωσικά, Ρουμανικά, Ουγγρικά και Ελληνικά.
Έκαναν Υπουργό τον βασανισμένο ακτιβιστή που τον ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ και τον ΞΥΛΟΚΟΠΟΥΣΑΝ επί μία εβδομάδα!!!
 
Έκαναν Υπουργό τον βασανισμένο ακτιβιστή που τον ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ και τον ΞΥΛΟΚΟΠΟΥΣΑΝ επί μία εβδομάδα!!!
 
Εν μέσω πανηγυρικού κλίματος στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου παρουσιάστηκε η σύνθεση της νέας μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας. Αμέσως μετά ο Αρσένι Γιατσένιουκ, το «δεξί» χέρι της Γιούλιας Τιμοσένκο, που ανέλαβε την πρωθυπουργία, έκανε δηλώσεις στον απεσταλμένο του BBC, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλωσήλθαμε στην κόλαση!».

Σε μια άκρως συμβολική κίνηση, ο διαδηλωτής που κατήγγειλε βασανιστήρια, ακόμα και σταύρωση από τους αντιπάλους του, ο Ντμίτρο Μπουλάτοφ, ανακοινώθηκε πως θα αναλάβει το υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού.

Ο αντιπολιτευόμενος Ουκρανός ακτιβιστής Ντμίτρο Μπουλάτοφ, ο οποίος στις αρχές του προήγουμενου μήνα απήχθη και βασανίστηκε από αγνώστους υποστήριξε τότε ότι οι ρωσόφωνοι βασανιστές του τον υποχρέωσαν να ομολογήσει ότι ήταν κατάσκοπος για λογαριασμό των ΗΠΑ.

«Με ανάγκασαν να μιλήσω μπροστά σε μια κάμερα και να πω αυτά που ήθελαν: ότι ήμουν αμερικανός κατάσκοπος, ότι η Αμερική μου έδωσε χρήματα για να οργανώσω τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Κίεβο και ότι εμπνεόμουν από τους Αμερικανούς για να προκαλέσω ταραχές εναντίον της κυβέρνησης», είχε πει στους δημοσιογράφους ο 35χρονος ηγέτης του κινήματος διαμαρτυρίας Automaidan.

«Τους έλεγα ψέματα για να σταματήσουν τα βασανιστήρια. Κάποια στιγμή τους ζήτησα να με σκοτώσουν, επειδή δεν άντεχα πια», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπουλάτοφ βρέθηκε αιμόφυρτος σε δάσος έξω από το Κίεβο στις 30 Ιανουαρίου και κατήγγειλε ότι άγνωστοι τον κρατούσαν όμηρο, τον σταύρωσαν και τον ξυλοκοπούσαν επί μία εβδομάδα.

«Όταν με χτυπούσαν αισθανόμουν στο πρόσωπό μου κάτι που έμοιαζε με λιωμένο μέταλλο, πολύ, πολύ καυτό. Ήμουν έτοιμος να κάνω τα πάντα για να σταματήσουν. Πίστευα ότι ήταν μέλη των ρωσικών ειδικών δυνάμεων. Από τον τρόπο που με χτυπούσαν συμπέρανα ότι ήταν επαγγελματίες», συνέχισε.

Ο Ουκρανός ακτιβιστής χαρακτήρισε την απαγωγή του «τη χειρότερη εμπειρία της ζωής του» και είπε ότι έχει ακόμη σοβαρούς πονοκεφάλους και ιλίγγους.

«Με κάρφωσαν σε μια ξύλινη πόρτα γονατιστό και με χτυπούσαν με ρόπαλα. Ήμουν τόσο τρομοκρατημένος, υπέφερα τόσο πολύ που τους ζήτησα να με σκοτώσουν», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η οποία διήρκησε μιάμιση ώρα.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου