Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΣΕΠΗ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗ ΑΛΛΗ

Διάγγελμα Αντώνη Σαμαρά: Πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν στους φτωχότερους Έλληνες και τους ένστολους!!!

Διάγγελμα Αντώνη Σαμαρά: Πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν στους φτωχότερους Έλληνες και τους ένστολους!!!
 
Σε ανακοινώσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την επίτευξη της συμφωνίας με την Τρόικα. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όσους αμφισβητούσαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης.
 
"Αυτή ή κυβέρνηση έκανε ενωμένη, αυτό που είναι η αποστολή της, να βγάλει την χώρα από την κρίση. Είχαμε υποσχεθεί να βγάλουμε τη χώρα από την ύφεση, να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, να μοιράσουμε μέρος της υπέρβασης του στόχου του πλεονάσματος.
Τα πετύχαμε. Αυτό κάνουμε τώρα. Και με ικανοποίηση σας ανακοινώνω ότι πάνω από 500 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στους φτωχότερους Έλληνες και στους ένστολους με μηνιαίο εισόδημα κάτω των 1.500 ευρώ", ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
 

Στουρνάρας: Η διαπραγμάτευση ήταν η δυσκολότερη μέχρι τώρα
"Τα κείμενα διαμορφώνονται και τελειώνουν. Ήταν πολύ δύσκολο. Το δυσκολότερο μέχρι τώρα", είπε ο υπουργός Οικονομικών, ευχαριστώντας τους συναδέλφους του στα υπουργεία, με τους οποίους διαπραγματεύτηκαν οι εκπρόσωποι της Τρόικα.
Λίγο νωρίτερα, στο υπουργείο Οικονομικών, ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, ενόψει της υπογραφής της συμφωνίας με την Τρόικα.
Κοινοτικοί παράγοντες θεωρούσαν τη συμφωνία "κλεισμένη", ενώ στο υπουργείο Οικονομικών, έμπαιναν οι τελευταίες "πινελιές" στο τελικό κείμενο.
Συμφωνία μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις
Υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Εργασίας ανέφερε μετά τις χθεσινές συναντήσεις, ότι τα "εργασιακά είναι σχεδόν κλεισμένα", υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν δυνατόν να κάνει πίσω η ελληνική πλευρά στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, από τη στιγμή που κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι είχαν συμφωνήσει στην ενίσχυση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πάντως, ότι το θέμα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα θα επανέλθει από την τρόικα, τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Σημειώνεται, ότι είναι πολύ πιθανόν στο τελικό κείμενο του Μνημονίου, να προβλέπεται 6μηνη δοκιμαστική περίοδος του νέου συστήματος. Όσον αφορά στις 3ετίες, ο ίδιος παράγοντας επιβεβαίωσε ότι θα είναι μειωμένες κατά 50% για τους ανειδίκευτους μακροχρόνια ανέργους.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ακόμη, ότιθα κατατεθεί πολυνομοσχέδιο σκούπα μέχρι το τέλος του μήνα, όπου θα περιλαμβάνονται οι νέες αποδεκτές απαιτήσεις της τρόικας, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση και εκφράζεται η αισιοδοξία για εκταμίευση της δόσης από αρχές του Απρίλη.
News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου