Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Εντυπωσιακές παραλίες σε διάσημες πόλεις!

Εντυπωσιακές παραλίες σε διάσημες πόλεις!
 

Απόδραση σε έναν παράδεισο δίπλα στη θάλασσα ή σε έναν αγαπημένο αστικό προορισμό; Δεν χρειάζεται να βάζετε διλήμματα στις φετινές σας διακοπές, αφού οι προτάσεις που ακολουθούν συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο και τα δύο!

Το Conde Nast Traveler μας παρουσιάζει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του κόσμου, οι οποίες βρίσκοντας μέσα σε πόλεις!

Clifton, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική



Μεγάλοι γρανιτένιοι ογκόλιθοι χωρίζουν τις τέσσερις παραλίες της εύφορης περιοχής Clifton του Κέιπ Τάουν, η οποία δίκαια έχει κερδίζει τον χαρακτηρισμό “St. Tropez του Κέιπ Τάουν”. Παρά τα κρύα νερά της περιοχής, οι ακτές της προσελκύουν πλήθος κόσμου, ενώ καθεμιά από τις παραλίες έχει τη δική της προσωπικότητα.
Η πρώτη παραλία είναι ιδανική για τους λάτρεις του αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένων των surfers και των παικτών του βόλεϊ, ενώ η δεύτερη παραλία είναι γεμάτη φοιτητές. Η τρίτη παραλία είναι δημοφιλής στους gay και η τέταρτη είναι φιλική για τις οικογένειες, καθώς είναι οργανωμένη με αποδυτήρια και αναψυκτήρια.


Miami Beach, Φλόριντα



Το διάσημο τουριστικό θέρετρο Miami Beach είναι γνωστό ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για διασκέδαση και ατέλειωτα πάρτι. Αυτή η στιλάτη παραθαλάσσια πόλη, όμως, έχει πολλά περισσότερα να δείξει από τις νυχτερινές κραιπάλες και τα ξενύχτια.
Κατά τη διάρκεια της μέρας, η δράση μεταφέρεται στην μεγαλειώδη, αμμώδη ακτή της πόλης, που προσφέρει τα πάντα, από ένα φυσικό καταφύγιο για ρομαντικές βουτιές, ως πολυσύχναστα σημεία με άφθονο κέφι. Ο φημισμένος δρόμος Ocean Drive, χωρίζει την ακτή με τη λευκή άμμο, από μια σειρά από δημοφιλή καφέ και μπαρ.

Shek O Beach, Χονγκ Κονγκ, Κίνα



Παρότι βρίσκεται μόλις 16 χιλιόμετρα από το κέντρο του Χονγκ Κονγκ και είναι εύκολα προσβάσιμη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η παραλία Shek O παραμένει ένα από τα πραγματικά παρθένα μέρη της πόλης. Περιτριγυρισμένη από γραφικές πλαγιές, το όνομά της μεταφράζεται κυριολεκτικά σε "βραχώδης κόλπος,
η παραλία μετατρέπεται σε hotspot από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, όταν ντόπιοι και παραθεριστές κατακλύζουν την περιοχή και τα κοντινά στην ακτή εστιατόρια και μπαρ.

Rockaway Beach, Queens, Νέα Υόρκη



Μπορεί η Νέα Υόρκη να είναι περισσότερο γνωστή για την εντυπωσιακή “αστική ζούγκλα” της, αλλά ταυτόχρονα περιβάλλεται από νερό. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι περιτριγυρισμένη από πραγματικές, δημοφιλείς παραλίες.
Παρά του ότι χτυπήθηκε από τον τυφώνα Sandy το 2012, η παραλία Rockaway στο Queens, περνάει μια χρονιά αναγέννησης, με μοντέρνα εστιατόρια, μπαρ και beach πάρτι να συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό, που προσελκύει τους νεότερους κατοίκους της πόλης.
Η τεράστια έκταση της προσφέρει ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια, με όμορφα διαμορφωμένα σημεία για κολύμπι και ηλιοθεραπεία, αλλά και ψάρεμα, βόλεϊ, ακόμα και surfing.

Ipanema Beach, Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία



Μια από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου, η Ipanema είναι μια ακτή - σύμβολο για την πόλη του Ρίο Ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία. Η πολυσύχναστη περιοχή παίρνει χρώμα και ζωντάνια από τους ντόπιους και τους εκατοντάδες επισκέπτες, που αναζητούν την διασκέδαση.
Η μαγευτική θέα του όρους Dois Irmãos προς τα δυτικά, το ασταμάτητο παιχνίδι ποδοσφαίρου, βόλεϊ και του υβριδικού footvolley και η φαινομενικά ατέρμονη παροχή μπύρας συνθέτουν την εικόνα μια παραλίας, που αξίζει να επισκεφθείτε.

Venice Beach, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια



Αν και η αμμώδης έκταση τριών μιλίων ήταν αυτή που έδωσε το όνομα της σε αυτή τη γειτονιά του Λος Άντζελες, η Venice Beach είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της διασκέδασης. Από μουσικούς έως μίμους, η περιοχή γύρω από την παραλία είναι γεμάτη street artists, που θα σας κρατήσουν συντροφιά όλες τις ώρες της ημέρας, αλλά και επιλογές από μοναδικά καταστήματα, γκαλερί και στιλάτα καφέ.
Μια επίσκεψη εδώ δεν θα ήταν πλήρης χωρίς μια στάση στην παραλία Muscle, όπου ερασιτέχνες και επαγγελματίες bodybuilders επιδεικνύουν τις ικανότητες τους, εντυπωσιάζοντας το κοινό τους.

Barceloneta Beach, Βαρκελώνη, Ισπανία



Οι λουόμενοι της Βαρκελώνης πρέπει να ευχαριστούν την Ολυμπιακή Επιτροπή για αυτήν την παραλία, μήκους ενός μιλίου, η οποία αναμορφώθηκε πλήρως για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992. Σήμερα η μοναδική θέα στον ωκεανό δεν είναι η μόνη που αξίζει μια φωτογραφία στο δημοφιλές Instagram.
Το Peix, ένα εντυπωσιακό γλυπτό του Frank Gehry και το L'Estel Ferit της Ρεμπέκα Χορν, ένας τριών επιπέδων πύργος, που αποτίει φόρο τιμής στην ναυτική παράδοση του τόπου, αξίζουν ένα φωτογραφικό κλικ.

Waikiki Beach, Χονολουλού, Χαβάη



Η Χαβάη προσφέρει αναμφισβήτητα πολλούς λόγους για αποδράσεις, αλλά οι παραλίες της παραμένουν το πιο δημοφιλές αξιοθέατο για τους επισκέπτες της. Δεν εκπλήσσει, λοιπόν, το γεγονός, ότι μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Χαβάης έχουν επιλέξει για την τοποθεσία τους ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία του τροπικού παραδείσου, την παραλία Waikiki.
Προσφέροντας μαγευτική θέα στο φημισμένο ηφαίστειο και σημείο αναρρίχησης Diamond Head, κρυστάλλινα νερά με υψηλές θερμοκρασίες και ιδανικές συνθήκες για surfing έχει μετατραπεί σε ένα από τους πιο δημοφιλείς επίγειους παραδείσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου