Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ

Πρέβεζα: Ένας προορισμός… σκέτη έκπληξη!

Πρεβεζα: Ενας προορισμος… σκετη εκπληξη!

Μπορεί να μην έχει τη λάμψη της κοντινής Λευκάδας ή τη φήμη της γειτονικής Πάργας.
Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τις κρυφές ομορφιές της, αλλά ήρθε η στιγμή να τις μάθουν.
Τεράστιες παραλίες, καταγάλανα νερά, παραδοσιακά σοκάκια «παντρεμένα» με μοδάτα στέκια,
αρχαιολογικά αξιοθέατα και... νησιώτικο χρώμα.
Η Πρέβεζα αποκτά ξεχωριστή θέση στην ταξιδιωτική μας ατζέντα! Στη δική σου;
 

 
Την Πρέβεζα τη θυμάμαι αμυδρά από 1-2 επισκέψεις στα (πολύ) παιδικά μου χρόνια. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να πω ότι είχα σαφή άποψη για την πόλη βάσει εκείνης της -πάλαι ποτέ! - «εμπειρίας» μου. Ας πούμε πως πριν το ρεπορτάζ ήμουν μεταξύ άγνοιας και αρνητικής άποψης, χωρίς βέβαια να γνωρίζω τι «παίζει» εδώ.
Λίγο η μακρινή της τοποθεσία, λίγο το γεγονός πως δεν είναι το ίδιο διαφημισμένη με άλλα μέρη και δεν έχει «λαμπερούς» επισκέπτες, λίγο η ιστορία του Καρυωτάκη, δεν ήθελα και πολύ να την καταχωρίσω στη σκέψη μου σαν έναν «δύσκολο» προορισμό. Μετά την τελευταία μου επίσκεψη ωστόσο, όχι απλά άλλαξα γνώμη αλλά ένιωθα μεγάλη έκπληξη και θαυμασμό. Η Πρέβεζα με ξάφνιασε (μόνο) ευχάριστα, και είμαι σίγουρος πως αρκεί να με ακολουθήσεις για να σου συμβεί το ίδιο!
 
 
Με κατεύθυνση Βόρεια & Δυτική
Στην Ήπειρο και σε απόσταση περίπου 380 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας (περίπου 4 ώρες με το αυτοκίνητο ακολουθώντας την Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών και μετά μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου από την Αιτωλοακαρνανία), η Πρέβεζα είναι τοποθετημένη σε «στρατηγικό σημείο» της παράλιας ζώνης της βορειοδυτικής Ελλάδς. «Αγκαλιάζεται» από το Ιόνιο Πέλαγος, βρίσκεται στο νότιο άκρο του ομώνυμου νομού, στην είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου και συνορεύει (στα νότια) με το νομό Αιτωλοακαρνανίας και τη Λευκάδα.
 
 
 
 
Πλέον είναι εύκολα προσβάσιμη και για τη Βόρεια Ελλάδα λόγω της Εγνατίας οδού, ενώ πολλοί παραθεριστές την επιλέγουν και ως «βάση» για εξορμήσεις σε Λευκάδα, Παξούς ή Πάργα. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως η πόλη μπορεί να μην διαθέτει 5* ξενοδοχεία και τεράστια resorts αλλά έχει πολύ καλά και παράλληλα οικονομικά καταλύματα τόσο στο κέντρο της (με αντιπροσωπευτικότερα το Preveza City Hotel, το Dioni Boutique Hotel και το Σπίτι του Καπετάνιου) όσο και λίγο έξω από αυτή, όπως το Margarona Royal Hotel (στη περιοχή Μαργαρώνα, 2 χλμ. από το κέντρο).
Γενικά πρέπει να ξέρεις πως οι τιμές τόσο στη διαμονή, όσο και στο φαγητό και τη διασκέδαση κινούνται σε πολύ προσιτό επίπεδο, χωρίς να υπάρχουν ωστόσο εκπτώσεις στην ποιότητα, γεγονός που καθιστά την Πρέβεζα ακόμη πιο δελεαστικό προορισμό, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και με τις υπάρχουσες συνθήκες.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου