Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΣΤΟ ΣΕΧ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ

Οι κανόνες… του σεξ στο Μουντιάλ

Οι κανόνες… του σεξ στο Μουντιάλ

Ποιοι προπονητές το απαγόρευσαν στους παίκτες τους, ποιοι το επέτρεψαν


Θέλουν να κάνουν τα πάντα για να παίρνουν νίκες
και δεν πρόκειται να ρισκάρουν τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα λόγω… σεξ.
Αυτή είναι η φιλοσοφία αρκετών προπονητών εθνικών ομάδων
που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας,
με τους ποδοσφαιριστές να μην… ξετρελαίνονται με την απόφαση αυτή.
 


Η επιτυχία είναι επιτυχία και στο Μουντιάλ έχουν τεθεί κανόνες περί του σεξ. Όχι σε όλες, αλλά σε κάποιες από τις ομάδες. Την ίδια ώρα αρκετοί παίκτες δεν μπορούν να «εκμεταλλευθούν» ούτε τη φήμη και τη γοητεία τους, αλλά ούτε και τον όποιο ελεύθερο χρόνο τους απομένει.

Τι και αν κάποιοι είναι νέοι, ωραίοι και με προσόντα; Οι προπονητές τους έχουν αντίθετη άποψη περί των… ραντεβού, με τον πρώτο που εκδήλωσε τη διαφωνία του να είναι ο Μιγκέλ Χερέρα. Ο κόουτς του Μεξικό είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του από πριν. «Δεν πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο για να… ψάξουμε για σεξ ή για να κάνουμε (σεξ). Θα κυνηγήσουμε τους στόχους μας», είχε πει και φυσικά μέσα σε αυτούς δεν ήταν οι ερωτικές περιπέτειες.
Παρόλα αυτά, κι άλλες ομάδες έχουν απαγορεύσει τις… στενές επαφές. Όπως; Ρωσία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κόστα Ρίκα, Χιλή, Ισπανία.

Κάποιες άλλες από τις 32 ομάδες του Μουντιάλ έχουν βάλει… μέτρο και άλλες το επιτρέπουν στους ποδοσφαιριστές τους. Πάντως, όπως και να έχει δεν έχει αποδειχθεί ακόμη επιστημονικά ότι το να κάνει σεξ ένας παίκτης πριν από έναν αγώνα μειώνει τις αθλητικές επιδόσεις του.

Οι ομάδες που έχουν απαγορεύσει τα ερωτικά… παιχνίδια και με αιτιολογία (ορισμένες εξ αυτών) είναι οι εξής:

Χιλή: Όχι απλά περιορισμοί, αλλά εδώ απαγορεύεται εντελώς το σεξ. Τίποτα. Νάδα…

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά. Πάντως, ο τεχνικός της Σάφετ Σούσιτς έδωσε μια άλλη… λύση στους παίκτες του. «Μπορούν να βρουν μια άλλη λύση… Μπορούν ακόμα και να αυτοϊκανοποιηθούν αν θέλουν», ήταν τα λόγια του.

Κόστα Ρίκα: Το σεξ απαγορεύεται μέχρι να φτάσει η ομάδα στον 2ο γύρο. Από εκεί και πέρα, ελεύθεροι. Τη διαβεβαίωση την έδωσε ο Χόρχε Λουίς Πίντο.

Μεξικό: «Αν ένας παίκτης δεν μπορεί να αντέξει ένα μήνα ή έστω τουλάχιστον 20 μέρες χωρίς σεξουαλική επαφή, τότε δε μπορεί να λέγεται επαγγελματίας παίκτης». Τάδε έφη Μιγκέλ Χερέρα. Ο τεχνικός της ομάδας ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά στο θέμα.

Ισπανία: Πλήρης απαγόρευση, καμία επίσημη αιτιολόγηση.

Από την άλλη, υπάρχουν κι εκείνες που έχουν θέσει κάποιους κανόνες. Όπως; Στη Γαλλία, αντιμετωπίζουν το σεξ ως μια μορφή χαλάρωσης και αποσυμπίεσης, οπότε και το επιτρέπουν στους ποδοσφαιριστές, αλλά, όχι όλο το βράδυ. Με μέτρο. Στη Βραζιλία, απ’ την άλλη, λένε επίσης «ναι» στο σεξ, υπό φυσιολογικούς ρυθμούς, με έναν μικρό περιορισμό όμως. Απαγορεύονται τα… ακροβατικά, δια στόματος Φελίπε Σκολάρι .

Βέβαια, υπάρχουν και οι ομάδες, όπως αναφέρει η Huffington Post, που έχουν δώσει… ελευθέρας. Σε αυτές κατατάσσονται οι: Αλγερία, Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Καμερούν, Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού, Κροατία, Εκουαδόρ, Αγγλία, Γκάνα, Ονδούρα, Ιράν, Ιταλία, Ιαπωνία, Κορέα, Ρωσία, Ολλανδία, Νιγηρία, Πορτογαλία, Ελβετία, Ουρουγουάη, Αμερική και στη λίστα είναι και η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου