Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Αυτοί πήραν τα μεγάλα θαλασσοδάνεια που καλείσαι τώρα να πληρώσεις!

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Αυτοί πήραν τα μεγάλα θαλασσοδάνεια που καλείσαι τώρα να πληρώσεις!
 
Ποιοι είναι οι πιο χρεοκοπημένοι εκδότες αυτή την εποχή;
Ποιοι είναι οι μεγαλοεργολάβοι της ενημέρωσης που χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ;
Η απάντηση είναι εύκολη.
Ο όμιλος Μπόμπολα και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός... Ψυχάρη
χρωστάνε πάνω - κάτω γύρω στα 500-600 εκατομμυριάκια,
ίσως και περισσότερα. Δάνεια από τράπεζες που δεν πληρώθηκαν ποτέ
και τώρα βρίσκονται στο «κόκκινο».
 

 
Τα βλέπει αυτά η τρόικα και έχει πάθει την πλάκα της. Έρχονται και τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θα γίνει της κακομοίρας.
Διότι μπορεί κάποιοι να πιστεύουν και να θέλουν να περάσουν στην κοινή γνώμη ότι «κόκκινα» δάνεια είναι οι χιλιάδες πολίτες που πήραν στεγαστικά και καταναλωτικά και δεν έχουν να πληρώσουν επειδή έμειναν άνεργοι, όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Τα πραγματικά θαλασσοδάνεια έχουν δοθεί στους επιχειρηματίες όλων των κλάδων, όμως εκεί που γίνεται ο κακός χαμός είναι στο χώρο της ενημέρωσης.
Εκεί που οι μεγαλοεκδότες παίζουν πολιτικά και επιχειρηματικά παιχνίδια, έχουν βγάλει τεράστια κεφάλαια από την είσοδό τους στο Χρηματιστήριο, έκαναν... εξαγωγή εκατομμυρίων σε διάφορες λίστες του εξωτερικού (Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, Λιχτενστάιν) αλλά τώρα δηλώνουν χρεοκοπημένοι.
Δεν πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους, κάνουν συνεχώς απολύσεις υποβαθμίζοντας την ποιότητα της ενημέρωσης, «ξεχνάνε» να καταθέσουν επιδόματα και δώρα και το κυριότερο:
Δεν πληρώνουν ούτε τις δόσεις των δανείων στις τράπεζες ζητώντας αναδιάρθρωση, δηλαδή νέα δάνεια, μικρότερα επιτόκια και «κούρεμα», δηλαδή χάρισμα τα θαλασσοδάνεια.
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έτσι θα συγχωνευτούν τα media στη χώρα μας! Ποιοι πάνε με ποιους και ποιοι... μένουν απέξω
 
Πόσο τυχαία είναι άραγε η επιλογή των πρώτων θεμάτων του Βήματος και του Έθνους της Κυριακής. «Η κρίση των δανείων», το πρώτο, «Το μεγάλο deal για bad bank» το άλλο.
Και τα δύο ρεπορτάζ συγκλίνουν στο ότι οι τράπεζες -σε συμφωνία με την κυβέρνηση και την τρόικα- πρέπει να κουρέψουν τα δάνεια του Μπόμπολα και του Ψυχάρη ώστε να αναζωογονηθεί η οικονομία και να ενισχυθεί η ρευστότητα.
Λες κι έχει καμιά σχέση η ρευστότητα με το πώς ξυπνάνε οι εκδότες και αν φέτος θα κάνουν διακοπές ή θα σκέπτονται οι ευαίσθητοι ότι οι εργαζόμενοί τους δεν θα πάνε διακοπές γιατί τους οφείλονται δυο μηνιάτικα.
Και πόσο τυχαίο είναι άραγε αυτές οι εφημερίδες και οι εκδότες που απαιτούν να τους χαριστούν τα θαλασσοδάνεια, την ίδια στιγμή συζητάνε για συγχώνευσή τους με κλείσιμο εφημερίδων και εκατοντάδες απολύσεις. Είναι άραγε η ανθρωποθυσία το αντάλλαγμα για να αναδιαρθρωθούν τα δάνειά τους;
Και την ίδια στιγμή που ετοιμάζονται να πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη που δεν έχει να πληρώσει τα δάνειά του, οι μεγαλοεκδότες απαιτούν μέσω των εφημερίδων τους διάφορες ρυθμίσεις που θα τις πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός. Γιατί ποιος θα καλύψει τις μαύρες τρύπες των τραπεζών αν όχι το ΤΧΣ και ο ελληνικός προϋπολογισμός;
Άτιμη τελικά η κοινωνία. Οι μεγαλοδανειστές που δεν πληρώνουν είναι αυτοί που πάντα... κερδάνε ενώ ο λαουτζίκος που είναι με το μαχαίρι στο λαιμό θα πληρώσει και τα κερατιάτικα.
πηγή: www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου