Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

Σα ναυαγοί, σαν Ροβινσώνες! Αυτά είναι τα ιδανικότερα ελληνικά νησιά για καλοκαιρινή απομόνωση!

Σα ναυαγοί, σαν Ροβινσώνες! Αυτά είναι τα ιδανικότερα ελληνικά νησιά για καλοκαιρινή απομόνωση! (PHOTOS)
Σα ναυαγοί σαν Ροβινσώνες...
- Για κάποιους είναι απόκοσμη, για μερικούς είναι παράδεισος, για άλλους είναι απλώς η Γαύδος!
Στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης όχι μόνο θα χαλαρώσεις,
αλλά θα φύγεις... ζεν! Οι επιλογές σου εδώ (οι βασικότεροι οικισμοί είναι το Καστρί, η Άμπελος, η Φώκια και τα Βατσιανά) είναι λιγοστές, γι' αυτό άλλωστε την επέλεξες!
Αν δεν είσαι free τύπος που φτιάχνεται με σκηνές και camping κλείσε από νωρίς κάποιο κατάλυμα, διαφορετικά θα μείνεις στο ξενοδοχείο «τ' αστέρια»!
Τι θα κάνεις σε αυτό το απομονωμένο νησί; Βουτιές, βουτιές και πάλι βουτιές στις μαγικές παραλίες του -ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε τις Λαυρακά, Ποτάμι, Τρυπητή και τον Άϊ Γιάννη (δεύτερη ομορφότερη παγκοσμίως)- τις οποίες θα προσεγγίσεις πεζή, από θαλάσσης από τον Καραβέ ή με ενοικιαζόμενο μηχανάκι από το Σαρακήνικο.
Τα ολονύχτια parties on the beach θεωρούνται must.
 
Σωσε τη Γαυδο - Σωσε τη Μεσογειο: Οι κατοικοι καλουν σε βοηθεια διαδυκτιακα!
 


- Λίγες μαγικές παραλίες και κάποιες καλές επιλογές για φαγητό συμπληρώνουν το παζλ των απομονωμένων διακοπών που πάντοτε ονειρευόσουν. Αυτές θα τις ζήσεις στους Λειψούς.
Εδώ πρωταγωνιστές είναι η ησυχία, η ηρεμία και η χαλάρωση. Στις παραλίες Τουρκόμνημα (αμμώδης κολπίσκος) και Χοχλακούρα (βοτσαλωτή) θα νιώσεις σαν άλλος Ροβινσώνας μακριά από όλους κι απ' όλα! Πιο «πολιτισμένες» ακρογιαλιές, που προσφέρουν φαγητό και ποτό, είναι η Λιεντού, η Κατσαδιά και ο Πλατύς Γιαλός.
 
2011
 
- Με δυνατό σημείο τις 18 φανταστικές ακρογιαλιές με τα κρυστάλλινα νερά και τα λιτά ταβερνάκια με τους εκπληκτικούς μεζέδες, η Σχοινούσα
αυτό το καλοκαίρι θα γίνει το προσωπικό σου ησυχαστήριο. Οι μετακινήσεις σου εδώ γίνονται με τα πόδια καθώς συγκοινωνία δεν υπάρχει! Για privé καταστάσεις προτίμησε την παραλία Αυλάκι του Παπά ή το Σιφναίικο (ερημικός όρμος ιδανικός για ψαροντούφεκο), ακόμη και τη Φειδού, αν είσαι λάτρης του γυμνισμού, στην οποία θα φτάσεις μόνο από θαλάσσης ή... κολυμπώντας καθώς βρίσκεται στο απέναντι νησάκι. Μοναδικοί οικισμοί του νησιού η Χώρα και η Μεσαριά.
 
Γιορτή της Φάβας: Ένα πολύ καλός και... νόστιμος λόγος για να βρεθείς στη Σχοινούσα, στις 7 Ιουλίου!
 
- Στο πρώτο πράσινο νησί της χώρας, τον Άι-Στράτη
 θα καταλάβεις πώς είναι να ζεις στην... άγονη γραμμή, και θα σου αρέσει. Από το λιμανάκι του μοναδικού οικισμού, όπου θα δοκιμάσεις ολόφρεσκο ψάρι κατευθείαν από τη θάλασσα, θα μπεις σε μια βάρκα και θα ζητήσεις να σε μεταφέρουν στις καταπληκτικές παραλίες με τις τυρκουάζ υδάτινες αγκαλιές (Aγ. Aντώνης, Άϊ Nικόλας, Tρυγάρι, Φτυλιό κ.ά.). Θα νιώσεις όπως ο Ρίτσος, ο Θεοδωράκης και ο Βάρναλης που υπήρξαν πολιτικοί εξόριστοι, με μόνη διαφορά να μην θέλεις να επιστρέψεις πίσω!
 

- Και μόνο στο άκουσμα της λέξης Καστελόριζο
 η απομόνωση σαν εικόνα έρχεται αβίαστα στο νου. Στο ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας υπάρχει ένας παράδεισος για εσένα που θέλεις να απαρνηθείς τα... εγκόσμια, να ζήσεις... «ασκητικά» και απλώς να μην κάνεις τίποτα! Στον μοναδικό οικισμό του νησιού στο λιμάνι θα δοκιμάσεις φρέσκο ψάρι, ζουμερά σουβλάκια και μαγειρευτά στα ταβερνάκια που υπάρχουν κατά μήκος του. Όσο για τις παραλίες; Είναι μόνο μία και βρίσκεται στο λιμάνι. Για καθαρά νερά ναύλωσε κάποιο καΐκι από το λιμανάκι και επισκέψου οπωσδήποτε το Γαλάζιο Σπήλαιο αλλά και το γειτονικό νησάκι Ρω.
 
ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ: Μια ζωγραφιά στη μέση του πελάγους! (PHOTOS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου