Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ

Γιγάντιο κουλούρι θα κυκλώσει το Λευκό Πύργο!

 
Γιγάντιο κουλούρι θα κυκλώσει το Λευκό Πύργο!

Οι δημιουργοί του διεκδικούν μια θέση στο βιβλίο Γκίνες

Επτακόσια κιλά αλεύρι και άλλα τόσα κιλά σουσάμι θα χρειαστούν
για να κατασκευαστεί ένα γιγάντιο κουλούρι στη Θεσσαλονίκη,
που αναζητά μια θέση στο βιβλίο Γκίνες
και θα «αγκαλιάσει» το Λευκό Πύργο.
Το κουλούρι θα έχει διάμετρο 150 μέτρα και αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο
που έχει κατασκευαστεί ποτέ στον κόσμο!
 


Οι αρτοποιοί, σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, θα προχωρήσουν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην κατασκευή του γιγάντιου κουλουριού, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη, με αφορμή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας.

«Θα γίνει μια προεργασία από τους αρτοποιούς το Σάββατο, ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής θα αρχίσουμε να ψήνουμε τα κουλούρια. Στην ουσία θα γίνει κάτι σαν παζλ, αφού θα πρέπει να ενωθούν 250 κομμάτια και να σχηματίσουν το τεράστιο κουλούρι που θα περικυκλώσει το Λευκό Πύργο» εξήγησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Κεντρικής Μακεδονίας Έλσα Κουκουμέρια.

Από το ζύμωμα, στο ψήσιμο και στη συνέχεια στο «κόλλημα» των κουλουριών με γλάσο θα επιδοθούν για ώρες οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να καταφέρουν να σχηματίσουν ένα τεράστιο κουλούρι που θα «αιχμαλωτίσει» το σύμβολο της πόλης, θέλοντας έτσι να «παντρέψουν» σε μια εικόνα τη γεύση με την ιστορία.

Με δεδομένο ότι το κουλούρι αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στον κόσμο, οι αρμόδιοι έχουν ήδη κάνει «κρούση» στο Γκίνες ώστε η όλη προσπάθεια να καταγραφεί στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ.

Καθ' όλη τη διάρκεια του πρωινού της Κυριακής, οι αρτοποιοί θα μοιράζουν μικρότερα κουλούρια σε κατοίκους και επισκέπτες που θα βρεθούν στην παραλία, ενώ με τη λήξη της εκδήλωσης το κουλούρι-γίγας θα κοπεί και θα μοιραστεί σε κομμάτια σε όσους θέλουν να πάρουν μια μπουκιά από το ξεχωριστό παρασκεύασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου