Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΟΠΟΙΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΒΡΙΣΚΕΙ

 Χάζευε στο Google Maps όταν ανακάλυψε ένα παράξενο θέαμα στη μέση της ερήμου.

Χαζευε στο Google Maps οταν ανακαλυψε ενα παραξενο θεαμα στη μεση της ερημου.
Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε ένα τοπίο πανοραμικά είναι να ανεβείτε σε κάποιο βουνό ή να τοποθετήσετε μια GoPro κάμερα στην πλάτη ενός αετού
Σήμερα όμως, χάρη στο Google Maps και στους πολλούς δορυφόρους που περιστρέφονται γύρω από την Γη, ο καθένας από τον υπολογιστή του έχει την δυνατότητα να εξερευνήσει τον πλανήτη και να ανακαλύψει καλά κρυμμένα μυστικά.
Ένας χρήστης του Gogle Maps έκανε αυτό ακριβώς. Εξερευνούσε την κόσμο από τον σπίτι του όταν βρέθηκε μπροστά σε ένα παράξενο θέαμα. Είχε εστιάσει στη μέση της έρημου, στην Αίγυπτο, στη χερσόνησο Sinnai.



Η έρημος Sinnai είναι μια μεγάλη έκταση με άμμο και λίγους κατοίκους.
Από τον 14ο αιώνα, κατοικείται κυρίως από τους Βεδουίνους ή από νομαδικές φυλές που φορούν πολύχρωμα κοστούμια και ζουν με ένα παράξενο κώδικα: «Εγώ ενάντια στον αδελφό μου, τα αδέρφια μου και εγώ ενάντια στα ξαδέλφια μου, τα ξαδέλφια μου και εγώ κατά αγνώστων.»
Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν μοιάζει τόσο παράξενο, όσο το θέαμα που εντόπισε ο χρήστης του Google Maps.
Τι ανακάλυψε; 150 φθαρμένα καθίσματα σε ένα σημείο που μοιάζει με «το τέλος του Παγκόσμιου Σινεμά.»


Ο υπαίθριος κινηματογράφος, κυριολεκτικά στη μέση της ερήμου, περιλαμβάνει μια σπασμένη οθόνη και ένα ερειπωμένο κτίριο που κάποτε φιλοξενούσε έναν προβολέα και μια γεννήτρια.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο Kaupo Kikka, ο δημιουργός του υπαίθριου κινηματογράφου ήταν ένας εκκεντρικός Γάλλος ο οποίος είχε το όνειρο αλλά και την οικονομική δυνατότητα να δημιουργήσει μια κινηματογραφική όαση στη μέση της ερήμου.


Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο Kikka μετέφερε στο σημείο τα καθίσματα και τον εξοπλισμό από έναν παλιό κινηματογράφο που υπήρχε στο Κάιρο. Στη συνέχεια «πήγε πίσω στο Σινά, προμηθεύτηκε μια γεννήτρια για ηλεκτρική ενέργεια και ένα τερατώδες τρακτέρ για να τραβήξει την οθόνη που ήταν σαν ένα γιγαντιαίο πανί. Πολύ σύντομα όλα ήταν έτοιμα για την μεγάλη πρεμιέρα» είπε ο Kikkas.


Δυστυχώς όμως οι ντόπιοι δεν ενθουσιάστηκαν τόσο με την ιδέα του όσο ο ίδιος. Ούτε μια ταινία δεν προβλήθηκε ποτέ στον πιο παράξενο ίσως κινηματογράφο στον κόσμο. Τα άδεια καθίσματα όμως παραμένουν στην μέση της ερήμου και είναι εύκολο να τα δει κανείς από το Google Maps.
dinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου