Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΟΥ ΚΛΕΨΕΙΣ

ΔΕΝ πρόκειται να αντιγράψουν με τίποτα! ΔΕΙΤΕ τι κάνουν καθηγητές της Μπανγκόγκ για να καταπολεμήσουν την αντιγραφή στις εξετάσεις!

ΔΕΝ πρόκειται να αντιγράψουν με τίποτα! ΔΕΙΤΕ τι κάνουν καθηγητές της Μπανγκόγκ για να καταπολεμήσουν την αντιγραφή στις εξετάσεις! (PHOTOS)

Η εφημερίδα Telegraph έγραψε ότι μαθητές στο πανεπιστήμιο Bangkok Kasetart της Μπανγκόγκ,
οι μαθητές αναγκάστηκαν να φορέσουν «καπέλα κατά τις αντιγραφής» στις εξετάσεις τους.
Η φωτογραφία, που πρώτο-αναρτήθηκε στο Facebook των μαθητών του πανεπιστημίου το 2013
(και έχει πλέον διαγραφεί) διαδόθηκε παντού στο διαδίκτυο και προκάλεσε άσχημες αντιδράσεις.
Οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου αμέσως προσπάθησαν ν” αμυνθούν, λέγοντας ότι είχαν προηγουμένως
συζητήσει με τους φοιτητές, τρόπους για την αποφυγή της αντιγραφής.
 

 
«Ήταν μια συμφωνία μεταξύ μας. Κανένας φοιτητής δεν εξαναγκάστηκε να φορέσει το καπέλο
κατά της αντιγραφής. Αντίθετα όλοι θεώρησαν ότι ήταν αστείο.
Ένιωθαν πιο χαλαροί κατά τη διάρκεια της εξέτασης,»είπε ένας εκ των καθηγητών, στη Bangkok Post.
 
Η Oddity Central ανέφερε ότι το φοιτητικό συμβούλιο του πανεπιστημίου επιβεβαίωσε την δήλωση του καθηγητή. Ένας φοιτητής είπε «Είναι φυσικό ότι κάποιοι άνθρωποι θα προσπαθήσουν ν” αντιγράψουν, οπότε το καπέλο βοηθά εκτός από την αποφυγή αντιγραφής και τη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια του διαγωνίσματος. Θύμωσα που δόθηκαν τέτοιες διαστάσεις και θεωρήθηκε ως κάτι άσχημο από τους άλλους».
Τα καπέλα αυτά όμως δεν φαίνεται να είναι αρκετά για τους μαθητές στο Civil Aviation Centre της Ταϊλάνδης. Για να καταπολεμήσουν την αντιγραφή επέλεξαν το κράνος από χάρτινα κουτιά:

Αναγνωρίζοντας ότι η αντιγραφή σήμερα μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από το να κοιτάξεις το γραπτό του διπλανού σου, ένας καθηγητής πήρε τα κινητά τηλέφωνα των μαθητών του κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, όπως φαίνεται στη φωτογραφία:
 
Αλλά τα πιο τεχνολογικά μέσα αντιμετώπισης της αντιγραφής, μιμούνται τα καζίνο στο Λας Βέγκας, τα οποία σίγουρα έχουν μεγάλη εμπειρία στο να εμποδίζουν απάτες.
Η Gaokao είναι μια πολύ σημαντική εξέταση στην οποία συμμετέχουν εκατομμύρια μαθητές στην Κίνα κάθε χρόνο. Έχει χαρακτηριστεί ως η «πιο πιεστική εξέταση στον κόσμο,» και είναι φυσικό πολλοί μαθητές να νιώσουν έντονα την ανάγκη ν” αντιγράψουν.
 
Γι” αυτό η κυβέρνηση της Κίνας χρησιμοποιεί κάμερες παρακολούθησης και επιθεωρητές εξετάσεων, καθώς και ασύρματους ανιχνευτές σήματος για να εμποδίσει αντιγραφές μέσω ασύρματων ακουστικών, ασυρμάτων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.
Πηγή: Neatorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου