Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λίγες ώρες ακόμα διορία έχουμε στο Αιγαίο ακούει κανείς; Η κοιτάνε μόνο τις εκλογές;
Του Γιώργου Παπαγεωργίου 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Έχουμε διορία λίγες ώρες να επιβληθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε Λέσβο, Χίο, Ρόδο και Κω!
Η κατάσταση λόγο των Λαθρομετανανστών είναι ανεξέλεγκτη και το κακό
που μπορεί να συμβεί ίσος και να είναι ανεπανόρθωτο.

 Κάνω έκλυση σε κάθε αρμόδιο η πολιτεία να λάβει μέτρα με πρώτο την απαγόρευση εισόδου άλλων λαθρομεταναστών ακόμα και δια της βίας. Άμεση ανάγκη είναι και η λύση της συμφωνίας "Δουβλήνο2"
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Αντώνη Μακροδημήτρη, την παρακάτω επιστολή με θέμα:...
 

Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας Αντιμετώπισης Πυρκαγιών, Μεταδοτικών νόσων και φθορών σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες από την προσέλευση και εγκατάσταση Παράτυπα Εισερχόμενων Μεταναστών, εισηγούμενος να κηρυχθεί άμεσα η Λέσβος σεΚατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.
Με ελικόπτερα έστειλαν αστυνομικούς της ΥΜΕΤ για ενισχύσεις σε Λέσβο και Κω
Προσωπικό της αστυνομίας σε Λέσβο και Κω, με την αποστολή δυνάμεων από την Αθήνα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οριακές καταστάσεις στην υποδοχή και διαχείριση των μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν κατά χιλιάδες από τα τουρκικά παράλια.
Το μεσημέρι δύο διμοιρίες της ΥΜΕΤ ξεκίνησαν από την Αθήνα με προορισμό την Λέσβο και την Κω και μάλιστα εσπευσμένα, με με ελικόπτερα Σούπερ Πούμα του Πυροσβεστικού Σώματος.
Τη σχετική εντολή έδωσε ο...
αναπληρωτής γ.γ. αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος, ύστερα και από παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διατηρήσουν την τάξη κατά την ταυτοποίηση και την προσπάθεια των μεταναστών να αγοράσουν ένα εισιτήριο για τον Πειραιά, που αποτελεί την πόρτα για τον προορισμό τους στις άλλες χώρες της Ε.Ε.
Όπως δήλωσε ο κ. Φιλιππάκος, η κατάσταση έχει ξεπεράσει προ πολλού τις δυνατότητες της χώρας και αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ανάληψη πρωτοβουλιών από την Ε.Ε., τόσο για την υποδοχή και προώθηση των μεταναστών, αλλά και προς την πλευρά της Τουρκίας, απ' όπου καταφθάνουν κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες.
Για τον λόγο αυτό, πιθανότατα την Πέμπτη, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας θα περιοδεύσει για μια ακόμα φορά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και θα έχει συνάντηση με Ευρωπαίους αξιωματούχους για το θέμα.
«Βουλιάζει» η Μυτιλήνη
Σε έναν απέραντο καταυλισμό έχει μετατραπεί το λιμάνι της Μυτιλήνης, από τους χιλιάδες πρόσφυγες που φθάνουν καθημερινά στο νησί, με τους περισσότερους από τους περίπου 6.000 να περνούν τις νύχτες τους στον δρόμο, πάνω σε χαρτόνια, με ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής.
Μόνο σήμερα ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων στο νησί ξεπέρασε τις 13.000, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο τους τελευταίους δύο μήνες έχουν περάσει από τη Λέσβο περίπου 90.000 πρόσφυγες, όσοι δηλαδή και οι κάτοικοι του νησιού.
"Η κατάσταση με μία λέξη, απελπιστική. Έχουμε υπερβεί όριο, κάθε δύναμη που μπορούμε να έχουμε για να διαχειριστούμε τέτοιο πρόβλημα, αυτή τη στιγμή δε μπορούμε να το διαχειριστούμε, δυστυχώς. Είναι απόλυτα εκτός ελέγχου. Καίτοι έχουν αυξηθεί οι αριθμοί των μεταναστών που φεύγουν παρολ' αυτά όταν σου έρχονται 4.000 και πλέον την ημέρα, καταλαβαίνετε ότι πια θέλεις ολόκληρο στόλο", επισημαίνει ο Σπύρος Γαληνός.
"Ουσιαστικά είσαι πάνω σε ένα νησί χωρίς αρμοδιότητες, χωρίς μέσα. Έχουμε αδειάσει τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας και δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ. Αλλά είναι προσωπική μου απόφαση ότι θα πρέπει να αδειάσει ο προϋπολογισμός για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Και για αυτούς τους ανθρώπους και για τους κατοίκους", υπογραμμίζει από την πλευρά της η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.
Έφτασε στην Αθήνα ακόμη μία «καραβιά» ανθρώπων
Στις 9:30 το βράδυ με 1.749 μετανάστες από τη Μυτιλήνη κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το καταμαράν "ΤΕRA JET" με σημαία Κύπρου.
Στις 5 το πρωί στην πύλη Ε-1 στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει από τη Μυτιλήνη και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με 2.459 μετανάστες.
 
Κίνδυνος: Λαθρομετανάστες εξεγείρονται στην Κω και φωνάζουν "τζιχάντ-τζιχάντ"
Το πρόβλημα των λαθρομεταναστών λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις πλέον, ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, αφού πίσω από τις θλιβερές εικόνες με τις μάνες με τα μικρά παιδιά κρύβονται σχέδια δημιουργίας θυλάκων τζιχαντιστών στην Ελλάδα. Σχέδια που εκπορεύονται από την Τουρκία, που τους διακινεί προς τη χώρα μας.
Το ρωσικό κρατικό κανάλι RT κατέγραψε με την κάμερα του και παρουσίασε ένα απίστευτο βίντεο στη διάρκεια του οποίου...
ακούγονται οι λαθρομετανάστες που φτάνουν στη Κω να φωνάζουν «τζιχάντ-τζιχάντ». Το τζιχάντ σημαίνει ιερός πόλεμος του Ισλάμ εναντίον των απίστων.
Οι λαθρομετανάστες είχαν φτάσει στην Κώ από την Τουρκία και οι διαθέσεις τους φάνηκαν με τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν από την εξέγερση τους στο νησί, αναγκάζοντας την ελληνική κυβέρνηση και την ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να στείλει εσπευσμένα διμοιρίες των ΜΑΤ στο νησί.
Χθες υπήρξε εξέγερση των λαθρομεταναστών κλείνοντας το δρόμο στο λιμάνι της Μυτιλήνης μπροστά από το Τελωνείο. Διαμαρτύρονταν οι «λάθρο» γιατί ήταν εγκλωβισμένοι εκεί και δεν μπορούσαν να φύγουν προς τον Πειραιά αλλά και για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που περνούν.
Είναι τυχαίο που ήθελαν να φτάσουν στον Πειραιά και στην Αθήνα και να προωθηθούν σε άλλα σημεία της χώρας; Κάποιοι μπορούν να υποθέσουν πώς στόχος τους είναι άλλες χώρες της Ευρώπης, κυρίως της βόρειας, αλλά δεν ισχύει το ίδιο με όλους.
Πριν από 20 χρόνια ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας Τουρκούτ Οζάλ είχε πει «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αρκεί να τους στείλουμε κάμποσα εκατομμύρια μετανάστες. Μετά, κάποια μέρα, θα φορέσουμε τα μαγιό μας και θα πάμε να τους καταλάβουμε».
Με δεδομένο ότι η πολιτική της Τουρκίας είναι πάγια και δεν αλλάζει όποιος και αν βρίσκεται στη θέση του πρωθυπουργού ή του προέδρου η δήλωση αυτή του Οζάλ μαρτυρά και τις προθέσεις της Άγκυρας.
Δεν είναι άλλωστε καθ’ όλου τυχαία η πρόσφατη πρόκληση της Τουρκίας να αμφισβητήσει τα σύνορα στο Αιγαίο με την Ελλάδα με τρόπο πρωτοφανή, ενώ συνεχίζει να αμφισβητεί το καθεστώς 16 νησιών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Δεν είναι επίσης τυχαίο πώς χθες τουρκικά μαχητικά επιχείρησαν να παραβιάσουν τον εθνικό εναέριο χώρο της Λέσβου κινούμενα από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις (βόρεια, ανατολικά και νότια).


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου