Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΤΩΝ ΣΕΛΦΙ

Οι σέλφι σκοτώνουν! Τη χρονιά που φεύγει ο αριθμός θανάτων από... μία φωτογραφία
είναι τραγικός και οι ιστορίες απίστευτες

Οι σέλφι σκοτώνουν! Τη χρονιά που φεύγει ο αριθμός θανάτων από... μία φωτογραφία είναι τραγικός και οι ιστορίες απίστευτες

Μπορεί το 2013 και το 2014 να ήταν οι χρονιές όπου η μόδα με τα σέλφι
έφτασε να γίνει φρενίτιδα, αναγκάζοντας μέχρι και το λεξικό του
Πανεπιστημίου της Οξφόρδης να συμπεριλάβει τη λέξη στις σελίδες του.
Ωστόσο, το 2015 ήταν το έτος που ο κόσμος ανακάλυψε πόσο επικίνδυνη
μπορεί να γίνει μια πόζα για αυτοπορτραίτο. Και κυρίως χάρη στη χρήση του σελφοκόνταρου.

Τον Ιανουάριο, τρεις ινδοί μαθητές παρασύρθηκαν από τραίνο όταν σταμάτησαν σε δρόμο στην πόλη Άγκρα και προσπάθησαν να φωτογραφήσουν τους εαυτούς τους μπροστά στο τραίνο. Ο τέταρτος της παρέας, επέζησε ως εκ θαύματος.
Τον ίδιο μήνα, δύο άνδρες πέθαναν στα Ουράλια Όρη προσπαθώντας να βγάλουν σέλφι με χειροβομβίδα. Αφού φυσικά την είχαν πρώτα απασφαλίσει.
Το Μάρτιο, επτά νεαροί πνίγηκαν στο Ναιμπούρ της Ινδίας, όταν η βάρκα τους αναποδογυρίστηκε γιατί είχαν φροντίσει να ποζάρουν όλοι στο φακό απ' την ίδια πλευρά.
Το Μάιο, ο Έρι Γιουνάντο πέθανε όταν έπεσε σε κρατήρα στο βουνό Μεράπι της Ινδονησίας. Στο Μπαλί, ο Μοχάμεντ Ασλάμ Σαούλμ, τουρίστας από τη Σιγκαπούρη βρήκε τραγικό θάνατο όταν παρασύρθηκε από μεγάλο κύμα ενώ στεκόταν στην άκρη βράχου για να βγάλει σέλφι.
Στη Ρουμανία, η 18χρονη Άννα Ούρσου πέθανε προσπαθώντας να σκαρφαλώσει στην οροφή τραίνου για να απαθανατίσει τον εαυτό της εκεί. Στη Ρωσία, την ίδια περίοδο, με τον ίδιο τρόπο έχασε τη ζωή του άλλος νεαρός.
Τον Αύγουστο, είχε άσχημη κατάληξη η ιδέα του 32χρονου Νταβίντ Γκονθάλεθ Λόπεθ να κάνει σέλφι με τον ταύρο στις ταυρομαχίες δρόμου της πόλης Βιγιασέκα ντε λα Σάγκρα της Ισπανίας.
Ένα μήνα αργότερα, ένας ρώσος έφηβος έπεσε από την οροφή ενός εννιαόροφου κτηρίου ενώ η ελληνοαυστραλή Κρίστι Καφαλούδη έπεσε από τα βράχια Τρολτούγκα στη Νορβηγία.
Τρεις ακόμα άνθρωποι στο πάρκο Γέλοοουστοουν των Ηνωμένων Πολιτειών πέθαναν εξαιτίας δαγκώματος πίθωνα αφού είχαν πλησιάσει υπερβολικά πολύ το φίδι για το ανάλογο σέλφι. Περισσότερο τυχεροί ήταν άλλοι δύο αμερικανοί τουρίστες που χρειάστηκε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες έπειτα από δάγκωμα κροταλία.
Πρωταθλητές στις μοιραίες γκάφες φαίνεται πως είναι όσοι επιμένουν να ποζάρουν για σέλφι κρατώντας όπλα αφού έχουν καταγραφεί αρκετοί θάνατοι με αυτή την αιτία.
Μιας και αρκετά από τα θύματα των ατυχημάτων λόγω σέλφι, προέρχονται από τη Ρωσία, η τοπική κυβέρνηση θορυβήθηκε κι έφερε το θέμα στη Βουλή. «Από την αρχή του χρόνου μιλάμε για μερικές εκατοντάδες περιπτώσεις τραυματισμών» είπε η Γιελένα Αλεξέγιεβα, αναπληρώτρια υπουργός εσωτερικών τον Ιούλιο.

Αποτέλεσμα της κουβέντας αυτής ήταν το λανσάρισμα ειδικής καμπάνιας ασφάλειας, προειδοποιώντας τους πολίτες να μην στήνονται για σέλφι σε επικίνδυνα μέρη.
πηγη: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου