Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΘΕΛΩ ΣΤΙΛ

Πολυτελείς κηδείες με λιμουζίνες και χρυσά φέρετρα

Ατελείωτη σπατάλη για πολυτελές πέρασμα στη «ζωή μετά» - Δείτε τις φωτογραφίες


Πολυτελείς κηδείες με λιμουζίνες και χρυσά φέρετρα


Στη διάρκεια της ζωής τους πολλοί ζάμπλουτοι έχουν συνηθίσει στα καλύτερα και ακριβότερα αγαθά, με την πολυτέλεια να διέπει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους. Ίσως έτσι να εξηγείται το γεγονός πως πολλοί από αυτούς επιλέγουν να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και το πέρασμά τους στο άγνωστο «μετά».
Νέα εκπομπή του βρετανικού Channel 4 επιχειρεί να αναδείξει πόσα χρήματα ξοδεύονται από τις πλουσιότερες οικογένειες της χώρας όταν ένα οικείο τους πρόσωπο φεύγει από τη ζωή.
Από στόλους με πολυτελείς λιμουζίνες μέχρι χρυσά φέρετρα των 25.000 ευρώ, δεν υπάρχει καμία δεύτερη σκέψη όταν πρόκειται για τον πολυτελή «αποχαιρετισμό» του αγαπημένου που πέθανε.



Η εκπομπή δίνει βήμα σε γραφεία τελετών που δηλώνουν έτοιμα να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να γίνουν όλα- ακόμα και τα πιο εξωπραγματικά- όπως τα επιθυμούν οι πενθούντες συγγενείς.
Ο Matthew, διευθυντής του γραφείου τελετών AW Lymn στο Nottingham δηλώνει: «Μερικές φορές σε εκπλήσσει το πόσα χρήματα είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν οι άνθρωποι σε μια κηδεία που θα μπορούσες να πεις πως περιλαμβάνει πολλά περιττά, όλοι θα μπορούσαμε να αναπαυθούμε σε ένα απλό φέρετρο με μια λιτή τελετή. Οι άνθρωποι έχουν τόσες προσδοκίες σήμερα κι αυτά που μπορεί στο παρελθόν να θεωρούνταν εξωπραγματικά σήμερα θεωρούνται ταιριαστά στο τελευταίο αντίο».
Σε πρόσφατη κηδεία μέλους της νομαδικής κοινότητας- της λεγόμενης travelling community- ο Matthew διέθεσε στόλο με Rolls Royce κι ένα διώροφο λεωφορείο Routemaster για να μεταφερθεί η οικογένεια στην τελετή, όπου είχε ζητηθεί να υπάρχουν ζώα της φάρμας αλλά και κόκκινο χαλί!
Σε άλλη περίπτωση, μια γυναίκα είχε ζητήσει να ταφεί σε γυάλινο φέρετρο επειδή ήθελε να μοιάζει στη Χιονάτη και η κηδεία της να έχει θέμα τα παραμύθια.
Ο Matthew εξηγεί πως είναι συνήθως οι «νομάδες» που διατυπώνουν τα πιο τρελά αιτήματα με τα χρήματα να συγκεντρώνονται με τη συνεισφορά όποιου μπορεί, προκειμένου να πληρωθούν από τη νεκροφόρα μέχρι το φέρετρο και τα λουλούδια.
«Αν μια οικογένεια ζητήσει κάτι ασυνήθιστο δεν λέμε όχι. Αν ζητηθεί κάτι που δεν διαθέτουμε, θα ψάξουμε να το βρούμε», προσθέτει.
«Οι κηδείες των ρομά είναι σχεδόν πάντα μεγάλη υπόθεση», συνεχίζει, «πολλοί παρευρισκόμενοι, πολλά οχήματα, τους αρέσει το σόου και θέλουν ό,τι περισσότερο, ό,τι μεγαλύτερο μπορούν να έχουν», εξηγεί.
Το πιο ακριβό φέρετρο που διατίθεται κοστίζει 25.000 ευρώ.
Όπως λέει ο Matthew, η ζήτησή του αποδίδεται στο ότι το εν λόγω φέρετρο επιλέγουν και διασημότητες- σε ένα τέτοιο αναπαύθηκε και ο Μάικλ Τζάκσον.
Τρία τέτοια φέρετρα έχουν πωληθεί σε μέλη της κοινότητας των «νομάδων» ενώ υπάρχουν και πιο οικονομικές επιλογές: το Millennium  που κοστίζει 12.500 ευρώ, το κλασικό έναντι 7.500 ευρώ και ένα που έχει μέσα ζωγραφισμένο τον Μυστικό Δείπνο έναντι 2400 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τα οχήματα, η «ναυαρχίδα» τους είναι μια φημισμένη Rolls Royce του μισού εκατομμυρίου λιρών.
gfuasduansd2gfuasduansd3gfuasduansd4gfuasduansd5gfuasduansd6gfuasduansd7gfuasduansd8gfuasduansd9gfuasduansd1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου