Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

< Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ > 71 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Πούτιν: «Η νίκη μας στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έφερε την ελευθερία σε ολόκληρη την Ευρώπη»


http://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2016/05/018440591_30300.jpg

Σήμερα στην Ρωσία πραγματοποιείται ο επίσημος εορτασμός της επετείου 
των 71 χρόνων από την νίκη και την είσοδο των σοβιετικών στρατευμάτων 
στο ναζιστικό τότε  Βερολίνο .

«Η «Ημέρα της Νίκης» (όπως την ονομάζουν οι Ρώσοι) αποτελεί 

μια ημέρα μνήμης  που θα μείνει για πάντα ένα σύμβολο ηρωισμού
 και  ενότητας του  ρωσικού λαού , που υπερασπίστηκε σε αιματηρές μάχες 
την πατρίδα του,  και έσωσε τον κόσμο από τον φασισμό». 
Ανέφερε σχετικά το μήνυμά   συγχαρητηρίων για την  71 επέτειο της Νίκης, του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Ο Πούτιν τόνισε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την αναθεώρηση 

της παγκόσμιας  ιστορίας, και την  επανάληψη των τραγικών γεγονότων του παρελθόντος», αποστέλλοντας  ξεκάθαρα «μήνυμα» στις ΗΠΑ για την 
στρατιωτική περικύκλωση της χώρας του  .



« Το συνολικό χρέος μας είναι να  αγαπάμε τη φωτεινή μνήμη των πεσόντων του Μεγάλου Πατριωτικού  Πολέμου , και με κάθε δυνατό τρόπο να αναλάβουμε  την φροντίδα των βετεράνων που είναι ακόμα ζωντανοί»  είπε ο ίδιος.

Ο Πούτιν τόνισε  επίσης ότι η Ημέρα της Νίκης  είναι μια πανρωσική και ταυτόχρονα μια προσωπική  νίκη για εκατομμύρια Ρώσους. Υπενθύμισε επίσης ότι η φετινή χρονιά σηματοδοτεί 75 χρόνια από τότε που ξεκίνησε ο αιματηρότερος  πόλεμος της παγκόσμιας ιστορίας .
Στις 22 Ιουνίου του 1941 μετά την εκστρατείας τους  στα Βαλκάνια και την Ελλάδα, οι Ναζί επιτέθηκε ύπουλα και απροειδοποίητα στην Σοβιετική Ένωση.

«Ο λαός μας είχε μόνο μία επιλογή  να πολεμήσει με θάρρος. Εμείς συνθλίψαμε  τον επιτιθέμενο. Τα κατορθώματα των στρατιωτών  μας αποκάλυψαν την  δύναμη του λαού μας. Το  κατόρθωμα μας έφερε την ελευθερία σε όλη την Ευρώπη> τόνισε ο Βλαδίμηρος Πούτιν.

«Είμαι βέβαιος ότι κερδίσαμε  κατά την διάρκεια των κοινών αγώνων  μας , νέους δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης που θα συνεχίσουν  να μας χρησιμεύουν ως βάση για την  συνεπή ενίσχυση των διμερών μας  σχέσεων, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των διαδικασιών ολοκλήρωσης στον Ευρασιατική χώρο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετέφερε με τα λόγια του την ειλικρινή ευγνωμοσύνη σε όλους τους βετεράνους και τους στρατιωτικούς σε  εσωτερικό και το εξωτερικό και τους ευχήθηκε καλή υγεία και μακροζωία.

Καλό θα είναι και οι Ρώσοι ,  να μην ξεχνούν την ημέρα αυτή που εορτάζουν την λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου,  την θυσία του ηρωικού, σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα,  ελληνικού λαού.
Η απρόσμενη όσο και αιφνιδιαστική καθυστέρηση των πλέον επίλεκτων γερμανικών δυνάμεων στην Ελλάδα αποκλειστικά, έγειρε και αυτή την πλάστιγγα της στην  ρωσική νίκη.
Εξαιτίας αυτής, ο  ρωσικός χειμώνας βρήκε τις στρατιές του Γ’ Ράιχ στο δρόμο τους για την Μόσχα  αποδεκατίζοντας  χιλιάδες Γερμανούς στρατιώτες και αχρηστεύοντας πολλά άρματα μάχης και πυροβόλα.

Καλό θα είναι κάποια στιγμή να παρελάσει και ένα ελληνικό στρατιωτικό τμήμα στην κόκκινη πλατεία , τιμής ένεκεν για την συμβολή της Ελλάδος στον τρομερό αυτόν πόλεμο.




Εβδομηνταένα αεροσκάφοι και 200 μονάδες του «κόκκινου» στρατού, βρίσκονται στην Κόκκινη Πλατεία, στην Ρωσία για να γιορτάσουν την 71η επέτειο...

ds

Εβδομηνταένα αεροσκάφοι και 200 μονάδες του «κόκκινου» στρατού, βρίσκονται στην Κόκκινη Πλατεία, στην Ρωσία για να γιορτάσουν την 71η επέτειο από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β” Παγκόσμιο πόλεμο.
Για πρώτη φορά φέτος συμμετέχουν και γυναίκες!
e ee s
bladimir


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου