Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΗΠΑ: «Να λυθεί το πρόβλημα του χρέους εδώ και τώρα για να εξοπλιστεί η Ελλάδα – Έρχονται ισλαμιστές Στρατηγοί στην Τουρκία»
a84c78afc7736d3582742a8df9e2ee1e_XL


Τρεις παρεμβάσεις σε διάστημα λίγων ωρών από την Αμερική προς την Γερμανία στέλνουν ηχηρό μήνυμα ανάγκης απομείωσης του ελληνικού χρέους μετά τα γεγονότα στην Τουρκία. Είναι κατανοητό πως οι ΗΠΑ ανησυχούν πολύ ενώ όπως είχαμε πει παρέμβαση έκανε και μάλιστα διπλή ο Μ.Ομπάμα.

Οι ΗΠΑ θέλουν να λυθεί το θέμα του χρέους εδώ και τώρα για να ξεκινήσει ο επανεξοπλισμός στην Ελλάδα.





Δυστυχώς οι ΗΠΑ τώρα ξύπνησαν ενώ γνωρίζουν πως αν ο Ερντογάν επιβιώσει τους επόμενους μήνες τότε οι ισλαμιστές στρατηγοί που έρχονται στην εξουσία θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα προς πολλές κατευθύνσεις.

«Απομείωση του ελληνικού χρέους πριν από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης Μ.Ομπάμα», θέλουν οι ΗΠΑ όπως δήλωσε πριν από λίγο ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου!

Mε την λήξη της θητείας του Μ.Ομπάμα ο Τ.Λιού οριοθετεί ως μέγιστο χρονικό όριο τα τέλη του Ιανουαρίου του 2017 που ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμως παραχωρεί το γραφείο του στον επόμενο.

Μετέφερε μάλιστα και τα λόγια του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα:

«Μου λέει πως το πρόγραμμα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ότι ο σκοπός είναι να υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας και ευημερία για τον ελληνικό λαό».

Ο Τ.Λιού είπε ότι «αναγνωρίζουν και σέβονται τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για να μπει η χώρα και η οικονομία σε έναν δρόμο ανάπτυξης και ότι οι ΗΠΑ τουλάχιστον εδώ και έναν χρόνο επισημαίνουν τη μεγάλη οικονομική και γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας ως μέλος της ΕΕ. Η αβεβαιότητα που προκαλούν οι σημερινές συνθήκες και οι εξελίξεις στην Τουρκία και το Brexit, υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη για σταθερότητα και ανάπτυξη στην Ελλάδα.» Στη συνέντευξή του στους Financial Times, ο Τζακ Λιου χρησιμοποίησε ως επιχείρημα τα γεγονότα στην Τουρκία, για να ενισχύσει το μακροχρόνιο επιχείρημα των ΗΠΑ ότι οι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας, ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για να μπουν στέρεες βάσεις στην ελληνική οικονομία.

«Θα ήθελα να ελπίζω ότι η πρόσφατη αναταραχή στην περιοχή] θα αλλάξει το κλίμα με το οποίο θα γίνουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση χρέους, απλά επειδή από μόνο του είναι το σωστό, και σε μία εποχή στην οποία η Ελλάδα είναι σε θέση γεωπολιτικής σημασίας και είναι καλή στιγμή να ενισχυθεί το δημοσιονομικό μέλλον της», είπε ο Τζακ Λιου

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε στους τομείς συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες με έμφαση στην πάταξη της φοροδιαφυγής και τη δίωξη των διασυνοριακών φορολογικών υποθέσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου