Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ!Πληρώσαμε το 92% των δανείων στους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ...




Πληρώνουμε πληρώνουμε και προκοπή δεν κάνουμε. 
Σύμφωνα με έκθεση βρετανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης
 οι Έλληνες έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και έχουν πληρώσει 
απίστευτα ποσά στους δανειστές.
Όλα αυτά από την έκθεση «Έξι κρίσιμα σημεία για το ελληνικό χρέος και τις επερχόμενες εκλογές», της βρετανικής οργάνωσης Jubilee Debt Campaign.





Χωρίς να σας κουράσουμε με τεχνικούς όρους η έκθεση αποκαλύπτει πως το 92% των χρημάτων που δανειστήκαμε από την τρόικα από το 2010 μέχρι σήμερα έχει επιστρέφει στους πιστωτές. Το συνολικό ποσό που έχει εισρεύσει, μόνο τυπικά, στην Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τον Μάιο του 2010 μέχρι το τέλος του2014 ήταν 252 δις ευρώ. Το δε συνολικό χρέος έφτασε στα τέλη του 2014  τα 317 δις ευρώ. Από αυτά τα 252 δις ευρώ χρεώθηκαν στα βιβλία του ελληνικού Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), 149,2 δις ευρώ -δηλαδή η μερίδα του λέοντος-και  κατευθύνθηκαν στην αποπληρωμή παλιότερων χρεών. Παράλληλα  48,2 δις ευρώ διατέθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων τον Φεβρουάριο του 2012, και 34,5 δις ευρώ ήταν τα διάφορα ‘εξτραδάκια’ που δόθηκαν στους ιδιώτες κατόχους ομολόγων για να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση.


Όλα αυτά αθροίζονται σε 231,9 δις ευρώ ή το 92% των χρημάτων που δανείστηκε η Ελλάδα για να σωθεί.  Αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα ήταν η κρατικοποίηση του τραπεζικού χρέους που μαζί με τα λοιπά χρέη του Δημοσίου, πληρώνονται τώρα από τους Έλληνες. Νέο χρέος για να εξυπηρετήσει παλιό χρέος και τραπεζικά χρέη στους πολίτες για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες…


ΠΗΓΗ destaolaedv.blogspot

voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου