Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ACURA - AUTO ΤΟΥ ΜΕΛΟΝΤΟΣ

Βγαλμένο από διαστημόπλοιο -H Acura παρουσίασε την άποψή της για το εσωτερικό των αυτοκινήτων
Βγαλμένο από διαστημόπλοιο -H Acura παρουσίασε την άποψή της για το εσωτερικό των αυτοκινήτων


Η Acura, η μάρκα πολυτελείας της Honda, παρουσίασε στο Los Angeles 
την πρότασή της για τη διαμόρφωση των μελλοντικών της μοντέλων, 
το οποίο οποίο ονομάζει Acura Precision Cockpit. 

Για να καταλήξει σε αυτό έλαβε υπόψη της τις τρεις σημαντικές εξελίξεις που αναμένεται να καθιερωθούν στην αυτοκινητοβιομηχανία: την ηλεκτροκίνηση, την αυτόνομη οδήγηση και τη διασύνδεση, ενώ παράλληλα χρησιμοποίησε και στοιχεία από το υβριδικό super car της, το NSX.
Βασικά στοιχεία του Precision Cockpit, που αποτελούν και τον τρόπο επικοινωνίας του οδηγού με το αυτοκίνητο είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών και η κεντρική οθόνη που είναι τοποθετημένη σε τέτοιο σημείο και με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εντός του οπτικού πεδίου του οδηγού, ενώ ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που έχει επιλεγεί αλλάζει και ο φωτισμός της.
Παράλληλα στην κεντρική κονσόλα, υπάρχει ένα καμπύλο touch pad ακριβείας που προσομειώνει τη λειτουργία μιας οθόνης αφής, ενώ άλλη μια ενδιαφέρουσα καινοτομία είναι η απεικόνιση σε 3D στην οθόνη του πίνακα οργάνων των άλλων μελών της κυκλοφορίας και των τυχόν εμποδίων που καταγράφουν οι κάμερες και οι αισθητήρες του συστήματος όταν αυτό λειτουργεί ημι- αυτόνομα.
Το Precision Cockpit δίνει ταυτόχρονα μια πρώτη αίσθηση από το νέο λειτουργικό σύστημα Acura OS που βασίζεται στο Android και θα παρέχει ασφαλή πρόσβαση σε εφαρμογές, στοιχεία και δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου