Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Θα σας ταξιδέψει στην κυριολεξία: Ένα πρωτότυπο υπερπολυτελές RV που διαθέτει έως και ελικόπτερο! (video)


Ένα πρωτότυπο υπερπολυτελές RV που διαθέτει μέχρι και ελικόπτερο!
H Furrion είναι εταιρεία τεχνολογίας που δίνει έμφαση στην πολυτέλεια. 
Στόχος της, όπως διατείνονται οι ιδρυτές της, είναι η αναζήτηση της τελειότητας.
Στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων (CES 2017) που έγινε πρόσφατα στο Las Vegas έκλεψε την παράσταση καθώς επέλεξε να παρουσιάσει τη νέα σειρά των «τέλειων ηλεκτρονικών του μέλλοντος για το σπίτι», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, σε ένα εντυπωσιακό motorhome (RV), που φέρει την ονομασία Elysium.


Πρόκειται για ένα εκκεντρικό και υπερπολυτελές όχημα αναψυχής μήκους 13,72 μέτρων, με 2,44 μέτρα πλάτος και 4,14 μέτρα ύψος. 
Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως θυμίζει χλιδάτο διαμέρισμα, που "παντρεύει" τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας που κατασκευάζει η εταιρεία, με την άνεση και την ακραία πολυτέλεια.
Ακραία, διότι δεν είναι και ό,τι πιο σύνηθες να βλέπεις motorhome που διαθέτει ακόμα και ελικόπτερο! Το τύπου Robinson R22 ελικόπτερο (με κόστος που ξεπερνά τα 200 χιλιάδες δολάρια) φιλοξενείται στην άκρη της "ταράτσας" του οχήματος, η οποία έχει θερμαινόμενο δάπεδο, τζακούζι και σαλονάκι για στιγμές χαλάρωσης. Η πρόσβαση στην "ταράτσα" γίνεται μέσω εσωτερικής σκάλας που υπάρχει στο σαλόνι του οχήματος.

«Το Elysium δεν είναι μόνο ένα πολυτελές όχημα, αλλά μας επιτρέπει να δείξουμε όλα εκείνα τα προϊόντα που κατασκευάζουμε σε ένα λειτουργικό περιβάλλον, παρά το γεγονός ότι το εν λόγω σπίτι είναι αυτοκινούμενο», δήλωσε ο επικεφαλής marketing της εταιρείας, Matt Fidler. «Η εταιρεία μας παρέχει τα προϊόντα της σε τέσσερις κλάδους: RV, γιοτ, επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία και ρεστοράν και εσχάτως σε σπίτια», πρόσθεσε.
Το Elysium είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με "έξυπνες" συσκευές που υποστηρίζουν το IoT (Internet of Things). Διαθέτει μεταξύ άλλων τρεις τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας 75 ιντσών, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα που με πλυντήριο πιάτων, ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων, τζάκι, κελάρι για κρασιά (!), τουαλέτα, ντους που λειτουργεί και ως σάουνα καθώς επίσης και μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα στο πίσω μέρος του.
Εξοπλίζεται, επίσης, με τελευταίας γενιάς infotainment, συστήματα ελέγχου του οχήματος (μέσω πολυλειτουργικής οθόνης που υπάρχει στη θέση του οδηγού), καθώς και συστήματα για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.
Όταν το αυτοκινούμενο βρίσκεται εν κινήσει το κομμάτι της "ταράτσας" που φιλοξενεί το ελικόπτερο κατέρχεται στο χώρο της κρεβατοκάμαρας για λόγους ασφαλείας.
Το υπερπολυτελές αυτό πόνημα της Furrion αποτελεί πρωτότυπη κατασκευή και -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν είναι στα πλάνα της εταιρείας να προχωρήσει στην παραγωγή του. Αν, πάντως, αλλάξει γνώμη και αποφασίσει να κάνει το επόμενο βήμα, να το διαθέσει δηλαδή προς πώληση, τότε ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να ξοδέψει εξαψήφιο ποσό για να το αποκτήσει...

Πηγή: caranddrive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου