Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

ΟΧΙ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ

Τσίπουρο και τσικουδιά στέλνουν την Ελλάδα στο Ευρωδικαστήριο!Νέο... ραβασάκι μας ήρθε από τις Βρυξέλλες, αλλά αυτήν τη φορά δεν αφορά τις απαιτήσεις για νέα μέτρα. 
Στο στόχαστρο βάζουν το τσίπουρο και την τσικουδιά και μας στέλνουν κατηγορούμενους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί έχουν μικρότερο φόρο 
από ό,τι τα άλλα αλκοολούχα ποτά!
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει ότι: «με βάση τη νομοθεσία της ΕΕ, πρέπει να εφαρμόζεται ο ίδιος συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης για την αιθυλική αλκοόλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών, εκτός εάν ισχύουν εξαιρέσεις ή παρεκκλίσεις».

Η Επιτροπή ισχυρίζεται ότι για την Ελλάδα δεν ισχύει καμία παρέκκλιση όσον αφορά τα αλκοολούχα ποτά τσίπουρο ή τσικουδιά, για τα οποία σήμερα εφαρμόζεται μειωμένος συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης (50%), καθώς και εξαιρετικά μειωμένος συντελεστής (γύρω στο 6%) όταν παράγονται από μικρούς παραγωγούς, τους λεγόμενους «διήμερους» αποσταγματοποιούς.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, εφαρμόζοντας αυτούς τους μειωμένους συντελεστές η Ελλάδα παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ, δεδομένου ότι ευνοεί την εγχώρια παραγωγή αυτών των αλκοολούχων ποτών.

Αναφερόμενη στους μικρούς παραγωγούς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι: «αν και μικρά αποστακτήρια μπορούν, υπό ορισμένους όρους, να επωφελούνται από μειωμένο συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης, αυτός δεν μπορεί να είναι μικρότερος από το 50% του κανονικού εθνικού συντελεστή».

Αν γίνουν αποδεκτές οι απαιτήσεις της Κομισιόν, τότε το τσιπουράκι θα πίνεται σε τιμή... σαμπάνιας!

pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...