Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

DUNE

Αποτέλεσμα εικόνας για dune

Αποτέλεσμα εικόνας για dune

Το story

Η ιστορία του “Dune” (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis) εκτυλίσσεται στον Αρράκις, τον πλανήτη των ερήμων - έναν κόσμο μυστηριώδη, άγονο, αφιλόξενο. 
Ο Αρράκις, γνωστός και ως Ντιουν είναι το μοναδικό μέρος σε ολόκληρο το γνωστό σύμπαν όπου υπάρχουν φυσικά αποθέματα του μπαχαρικού μελάνζ, της πολυτιμότερης ουσίας στην Αυτοκρατορία. 
Το μελάνζ παρατείνει τη ζωή, διευρύνει την ανθρώπινη συνείδηση κι επιτρέπει στους Πλοηγούς της Διαστημικής Συντεχνίας να αναδιπλώνουν το διάστημα, προσφέροντας έτσι στην ανθρωπότητα τη δυνατότητα να ταξιδεύει στα’ αστέρια.





Στον παράξενο αυτό κόσμο βλεπουμε να αναπτύσσεται η ιστορία του νεαρού Πωλ Ατρείδη, που ως ΜουάντΝτιμπ θα σφραγίσει το μέλλον του πλανήτη και ολόκληρης της Αυτοκρατορίας. Θα πάρει την εκδίκηση του για την τρομερή συνωμοσία κατά της οικογένειάς του που θα έχει σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του πατέρα του, Λίτο Ατρείδη, και θα δώσει σάρκα και οστά στο πανάρχαιο και πιο μεγαλεπήβολο όνειρο της ανθρωπότητας.

Συνδυάζοντας την καταιγιστική δράση και τον μυστικισμό, το οικολογικό όραμα και τις ίντριγκες της πολιτικής, το κλασικό έργο του Φρανκ Χέρμπερτ κατέκτησε τα κορυφαία βραβεία του sci-fi, Hugo (μαζί με τον «Αθάνατο» του Ρότζερ Ζελάζνι το 1966) και Nebula, ενώ έχει χαρακτηριστεί το μεγαλύτερο έπος επιστημονικής φαντασίας.

Οι στοιχειωμένες ταινίες

Η είδηση για το κλείσιμο του Βιλνέβ ήρθε από τον γιο του Φρανκ Χερμπερτ, Μπράιαν, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: «Είναι επίσημο - η Legendary Pictures υπέγραψε με τον πολύ ταλαντούχο Ντενί Βιλνέβ να σκηνοθετήσει το συναρπαστικό νέο κινηματογραφικό πρότζεκτ “Dune”».

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 1984



Ο Ντενί Βιλνέβ αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει το αριστούργημα του Φρανκ Χέρμπερτ που έχει μαγέψει εκατομμύρια λάτρεις του sci-fi

Μία συνωμοσία. Η δίψα για εκδίκηση. Ένας αφιλόξενος κόσμος. Ένα πολύτιμο εμπόρευμα. Ένα μακρινό ταξίδι στο μέλλον. Και τεράστιοι αμμοσκώληκες. Το “Dune” είναι η νουβέλα επιστημονικής φαντασίας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε όλον τον κόσμο. Ακολουθήθηκε από αρκετά βιβλία-sequels, έγινε ταινία το 1984 σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιντς, αλλά και μίνι σειρά, videogames και επιτραπέζια. Και ήρθε η ώρα να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά με τη σκηνοθετική ματιά του Ντενί Βιλνέβ, ο οποίος με την «Άφιξη» και το “Blade Runner 2049” φαίνεται πως κάνει για τα καλά στροφή στο sci-fi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου