Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ

Αυτός είναι ο μαγευτικός Άγιος Δομίνικος όπου γυρίζεται το Survivor

Το ειδυλλιακό «σκηνικό» του παιχνιδιού επιβίωσης


Αποτέλεσμα εικόνας για αγιοσ δομινικοσ χαρτησ


Αν δεν ήταν το Survivor, οι παραλίες των «Μαχητών» και των «Διάσημων», τα συμβούλια του νησιού και τα αγωνίσματα, πιθανώς οι γνώσεις των περισσότερων από μας για τον Άγιο Δομίνικο- ή Δομινικανή Δημοκρατία- να περιορίζονταν στο ότι είναι κάποιο μέρος στην Καραϊβική που θυμίζει καρτ ποστάλ.

Με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται για τη χώρα, με αφορμή το παιχνίδι επιβίωσης, ο Άγιος Δομίνικος έχει πλέον μπει στα σπίτια σχεδόν όλων. Κι εκτός από τις πραγματικά εντυπωσιακές παραλίες, που μοιάζουν βγαλμένες από τουριστικό οδηγό, έχει και πολλές άλλες εικόνες που αξίζει να δούμε.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιοσ δομινικοσ χαρτησ




Ο Άγιος Δομίνικος «μοιράζεται» το νησί Ισπανιόλα με την Αϊτή. Πρωτεύουσα είναι ο Άγιος Δομίνικος ή Σάντο Ντομίνγκο. Το νησί ανακαλύφθηκε από τον Χριστόφορο Κολόμβο το 1492, ο οποίος κατέπλευσε στην πλευρά που βρίσκεται σήμερα η Αϊτή. Μέσα σε μερικές δεκαετίες οι αυτόχθονες αποδεκατίστηκαν και αργότερα έφτασαν σκλάβοι από την Αφρική για να εργαστούν για τους λευκούς αποίκους. Η ιστορία της χώρας τα έχει όλα: Αποικιοκράτες που παραχωρούσαν τις εκτάσεις ο ένας στον άλλο, επαναστάσεις, κατακτήσεις, αμερικανική παρέμβαση, δικτατορικές κυβερνήσεις, δολοφονία του δικτάτορα, ταραχές και επεισόδια που έφεραν τον Άγιο Δομίνικο στο χείλος του εμφυλίου.
Σήμερα οι λευκοί αποτελούν περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού και οι υπόλοιποι είναι μιγάδες. Μπορεί εμείς να μένουμε άφωνοι βλέποντας τις εκπληκτικές παραλίες του νησιού, ωστόσο περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους ζουν στις πόλεις. Τα αξιοθέατα της χώρας περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά κτίρια της εποχής της αποικιοκρατίας, οχυρά, καθεδρικούς ναούς αλλά και μουσεία που διαφυλάσσουν την παράδοση των αυτοχθόνων. Η Παλαιά Πόλη του Σάντο Ντομίνγκο έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.
Σχετική εικόνα

Εκτός από τα όμορφα παραθαλάσσια μέρη, ο Άγιος Δομίνικος έχει επίσης επιβλητικές οροσειρές- η ψηλότερη κορυφή του είναι η Πίκο Ντουάρτε, με υψόμετρο 3.175 μ- και ποτάμια, με σημαντικότερο τον Γιάκε ντελ Νόρτε, που έχει χαρακτηριστεί «Ποταμός του Χρυσού» εξαιτίας της ύπαρξης χρυσοφόρου άμμου σε ένα μέρος του. Η χλωρίδα και πανίδα του νησιού είναι ο παράδεισος των φυσιολατρών: Στο ακρωτήριο Σαμανά αφθονούν μαγκρόβια δάση ενώ στα νησάκια Μπεάτα και Άλτο Βέλο ζουν ενδημικά πτηνά. Το νησί Καμπρίτος, το οποίο βρίσκεται στη λίμνη Ενρικίγιο, με πλούσια πανίδα, έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή. Για καταδύσεις προσφέρεται το ακατοίκητο νησί Καταλίνα, το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά της Λα Ρομάνα.
ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου