Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ

Δεκατέσσερις λόγοι για να επισκεφτείς τα ελληνικά νησιά σύμφωνα με το Conde Nast Traveler

Μάθετε ποια ελληνικά νησιά επιλέγει η ταξιδιωτική συντάκτρια του διεθνούς φήμης ταξιδιωτικού περιοδικού


Δεκατέσσερις λόγοι για να επισκεφτείς τα ελληνικά νησιά σύμφωνα με το Conde Nast Traveler

Με περισσότερα από 6.000 νησιά και νησίδες στο δυναμικό της, 
δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει τον ιδανικό προορισμό για τον καθένα.

Έτσι, αναλόγως με το τι αναζητά ο κάθε επισκέπτης, σύμφωνα με το παγκοσμίου φήμης αμερικάνικο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveler, 
τα ελληνικά νησιά έχουν να προσφέρουν σε γενναίες δόσεις πλούσιο πολιτισμό, 
έντονη νυχτερινή ζωή, από τις πιο ξακουστές ανά τον κόσμο γευστικές προτάσεις και μερικές από τις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως.

Μάθετε, λοιπόν, ποιοι είναι οι 14 λόγοι που η ταξιδιωτική συντάκτρια Caitlin Morton συστήνει στους αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού να επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά τώρα.



Το πανέμορφο, γραφικό και χρωματιστό χωριό της Άσσου στην Κεφαλονιά

asos
Απολαύστε τον περίπατο στα στενά δρομάκια με τα προσεισμικά αρχοντικά, βουτήξτε στα ήρεμα νερά της βοτσαλωτής παραλίας του κόλπου και χαλαρώστε στα γραφικά ταβερνάκια που σερβίρουν ντόπια πιάτα και θαλασσινές γεύσεις. Από πάνω, στον ψηλό λόφο που ενώνεται με τον κορμό του νησιού με μια στενή λωρίδα γης, στέκουν τα ερείπια του ενετικού φρουρίου του 15ου αιώνα.

Τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά από το Αιγαίο

aigaio
Πιο συγκεκριμένα η ταξιδιωτική συντάκτρια προτείνει το πανέμορφο και αγαπημένο νησί της Νάξου, το οποίο φημίζεται ταυτόχρονα και για τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα του, όπως τα αγνά τυροκομικά προϊόντα, οι νόστιμες πατάτες, το λικέρ κίτρο, το κρασί και το μέλι.

Η επιβλητική παραλία Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα

portokatsiki
Μία από τις τρεις ομορφότερες και πιο φημισμένες παραλίες του νησιού, το Πόρτο Κατσίκι εντοπίζεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Λευκάδας (περίπου 45 χλμ. το χωρίζουν από το κέντρο της πόλης) και εντυπωσιάζει τους πάντες με το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς σκηνικό του. Με τη φήμη του να έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας, καθηλώνει τους επισκέπτες του με τα απότομα, ψηλά και ολόλευκα βράχια που φτάνουν κατακόρυφα στην ακτή και αφήνουν μόνο μια μικρή λωρίδα γης από τη θάλασσα. Η παραλία ξεχωρίζει για την ολόλευκη άμμο και τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ, παραδεισένια, βαθειά νερά.

Η εντυπωσιακή ανατολή στη Μύκονο

mikonos
Και πιο συγκεκριμένα η ανατολή στο νησί των Ανέμων μετά από ένα ξέφρενο ξενύχτι σε κάποιο από τα καθιερωμένα στέκια του. Ποιος καλύτερος τρόπος, λοιπόν, από το να... ξεκινάς –στην προκειμένη περίπτωση να κλείνεις την ημέρα σου– με μια πανέμορφη εικόνα την ώρα που η πύρινη σφαίρα αναδύεται μέσα από τον καταγάλανο ουρανό πίσω ακριβώς από τους δημοφιλείς και πολυφωτογραφημένους μύλους του νησιού στη συνοικία του Κάστρου;

Η αρχαία ακρόπολη της Λίνδου στη Ρόδο

lindos
H περίφημη Ακρόπολη της Λίνδου με τα ερείπια του ναού της Αθηνάς Λινδίας, ο οποίος είναι χτισμένος τον 4ο αιώνα π.Χ., είναι ένα από τα πιο διάσημα και πολυφωτογραφημένα σημεία του νησιού των Ιπποτών. Αν δεν μπορείτε να σκαρφαλώσετε τα ανηφορικά σοκάκια που οδηγούν μέχρι εκεί, τα συμπαθητικά γαϊδουράκια που θα βρείτε στην είσοδο του χωριού είναι πρόθυμα να σας προσφέρουν μια άκρως γραφική και ρομαντική βόλτα. Σημειώστε, μάλιστα, ότι η Λίνδος μαζί με την Ιαλυσό και την Κάμειρο, ήταν οι τρεις αρχαίες πόλεις του νησιού.

Οι συγκλονιστικές παραλίες της Ζακύνθου

zakinthos
Υπέροχες δαντελένιες ακρογιαλιές, στρωμένες με άμμο ή βότσαλο, οργανωμένες με beach bars και θαλάσσιες δραστηριότητες ή μη, μεγάλες ακτές ή μικροσκοπικοί κόλποι, απομονωμένες ή όχι, οι επιλογές που έχετε στη Ζάκυνθο για δροσιστικές βουτιές είναι αμέτρητες. Κάτι που αναγνωρίζει και η συντάκτρια του άρθρου, η οποίοι ξεχωρίζει στην κορυφή το Ναυάγιο, την πιο πολυφωτογραφημένη και πολυβραβευμένη παραλία του νησιού, ίσως και ολόκληρης της χώρας.

Η όχι και τόσο τουριστική Πάρος

paros
Γραφική και κοσμική, ήρεμη και πολυσύχναστη, σας συστήνει τον πολυπρόσωπο χαρακτήρα της μέσα από τους πανέμορφους οικισμούς και τα χωριά, τα πάλλευκα σοκάκια με τις ζωγραφισμένες ντάμες, τα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής κτήρια με τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα, τις ανθισμένες βουκαμβίλιες, τα ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και τους μικρούς κόλπους, την πληθώρα δραστηριοτήτων και επιλογών για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση.

Η ησυχία που επικρατεί στην Ύδρα

ydra
Καθώς στο διατηρητέο οικισμό της Ύδρας απαγορεύεται ακόμη και η διέλευση ποδηλάτων (όχι μόνο αυτοκινήτων και μηχανών) η ησυχία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του αρχοντικού νησιού που την αναδεικνύουν στην κορυφή της λίστας των επιλεκτικών ταξιδιωτών. Έτσι, οι βόλτες εδώ αλλά και γενικότερα η γνωριμία με το νησί πραγματοποιείται μόνο πεζή.

9. Η ανεπιτήδευτη γοητεία και οι πανέμορφες γωνιές της Σκοπέλου 

Ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Σποράδων, που δεν χαρακτηρίζεται τυχαία για την απόλυτη "συμφωνία" του πράσινου της φύσης με το μπλε της θάλασσας. Κάτι που έγινε, άλλωστε, παγκοσμίως γνωστό και από την ταινία "Mamma mia" μέρος των γυρισμάτων της οποίας πραγματοποιήθηκαν και στη Σκόπελο. Διατηρώντας χαμηλό προφίλ, παρόλα αυτά πρόκειται για ένα νησί που προσφέρει πανέμορφες εικόνες στον επισκέπτη του.   


10. Τα παραθαλάσσια ταβερνάκια στους γραφικούς οικισμούς της Λέσβου 


και το φημισμένο ούζο της Αν για κάτι φημίζεται το νησί της Σαπφούς και του Θεόφιλου αυτό δεν είναι άλλο από το διάσημο ούζο της, με την φήμη του να ξεπερνά ακόμη και τα ελληνικά σύνορα. Έτσι, ένας λόγος για να επισκεφτείτε το συγκεκριμένο νησί είναι η ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία που θα ζήσετε –συνοδεία πάντα τοπικού ούζου– σε κάποια από τα γραφικά ταβερνάκια στους παραθαλάσσιους οικισμούς ή σε χωριά της ενδοχώρας, όπως ο Μόλυβος, η Αγιάσος, η Ερεσός κ.α.    


11. H απόκοσμη ατμόσφαιρα στο Σαρακήνικο στη Μήλο 


Στο νησί που μετρά περισσότερες από 70 εκπληκτικές ακρογιαλιές (όλες τους μία και μία), λοιπόν, αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής είναι το Σαρακήνικο. Το ιδιαίτερο σεληνιακό τοπίο του –η φήμη του κάνει το γύρο του κόσμου και συγκεντρώνει κάθε χρόνο στο νησί αμέτρητους τουρίστες που έρχονται να το ανακαλύψουν από κοντά– οφείλεται στους ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς των ασβεστολιθικών πετρωμάτων και εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, σε απόσταση 10' με το αυτοκίνητο από τον Αδάμαντα, το λιμάνι της Μήλου. Χαρακτηριστικές, μάλιστα, είναι και οι σπηλιές που δημιουργούνται από την διείσδυση των βράχων στα νερά του Αιγαίου.    


12. Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική και τα περίτεχνα διακοσμητικά μοτίβα στο Πυργί, στη Χίο 


Ένα από τα πιο όμορφα και φημισμένα μαστιχοχώρια στο νότιο τμήμα της Μυροβόλου νήσου, γνωστό και ως "ζωγραφιστό χωριό" λόγω των ζωγραφικών μοτίβων (τρίγωνα, ρόμβοι, τετράγωνα) σε λευκό και μαύρο –τα περίφημα ξυστά, μοναδική τεχνική που δεν συναντάται αλλού σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας– στις προσόψεις των σπιτιών του, το Πυργί δεν συμπεριλαμβάνεται τυχαία στη λίστα της ταξιδιωτικής συντάκτριας. Το χωριό ξεχωρίζει, επίσης, και για την αρχιτεκτονική του, καθώς τα σπίτια είναι ενωμένα με τα απέναντί τους με αψίδες, δημιουργώντας μια οχυρωματική διάταξη, η οποία είχε προβλεφθεί για την αντιμετώπιση επιδρομών.    

13. Το περίφημιο Φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά 

Από τα πιο πολυφωτογραφημένα και επισκέψιμα φυσικά τοπία του νομού, αποτελεί μέρος της οροσειράς των Λευκών Ορέων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μήκος (18 μ.) φαράγγι όχι μόνο της Κρήτης αλλά ολόκληρης της Ελλάδας, με το πλάτος του να κυμαίνεται από 3 μ. (το στενότερο σημείο του εντοπίζεται στις "Πόρτες") μέχρι 150 μέτρα. Από το 1962 αποτελεί Εθνικό Δρυμό, καθώς εδώ βρίσκουν καταφύγιο πολλά ενδημικά πουλιά και διάφορα είδη ζώων (από τα πιο γνωστά ο κρητικός αίγαγρος, γνωστός και ως κρι-κρι), ενώ σην περιοχή του φύονται σπάνια είδη βοτάνων και φυτών, όπως το άγριο δίκταμο, καθώς και πληθώρα αγριολούλουδων. Η πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς αποτελεί μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες του νομού. Μάλιστα, πρόκειται για το πιο πολυπερπατημένο μονοπάτι της Ελλάδας.   

 14. Το συγκλονιστικό τοπίο της Οίας στη Σαντορίνη 

Το ηλιοβασίλεμά της έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για άπειρους καλλιτέχνες, ενώ τα σοκάκια της λειτουργούν σαν μαγνήτες που σας καλούν να χαθείτε στα καλά κρυμμένα μυστικά τους. Μην ξαφνιαστείτε, μάλιστα, από τους άπειρους τρούλους που εμφανίζονται σε κάθε γωνιά της, μιας και στην Οία υπάρχουν περισσότερες από 60 εκκλησίες. 
Πηγή: www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου