Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ

10 γεγονότα που μοιάζουν ψεύτικα μα είναι αληθινά!

13 Οκτωβρίου 2017



10 γεγονότα που μοιάζουν ψεύτικα μα είναι αληθινά!

1. Μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά του κρύου από το ζεστό νερό μόνο από τον ήχο όταν τρέχει

Η διαφορά οφείλεται στη μεταβολή του ιξώδους του νερού που μειώνεται όταν ζεσταίνεται με αποτέλεσμα να αλλάζει και ο ήχος του όταν ρέει.


2. Οι καρχαρίες υπήρχαν στον πλανήτη πριν τα δέντρα
Τα πρώτα απολιθώματα καρχαρία χρονολογούνται πριν από 420 εκατομμύρια χρόνια. Τα πρώτα δέντρα εμφανίστηκαν στη Γη κατά τη διάρκεια της περιόδου του Δεβενίου και οι παλαιότερες εκτιμήσεις την τοποθετούν σε περίπου 408 εκατομμύρια χρόνια πριν.
3. Τα μπλε μάτια στον άνθρωπο είναι νεότερα από την κεραμική
Μια μελέτη του 2008 από μια ομάδα του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης έβγαλε ότι το γονίδιο για τα μπλε μάτια πρωτοεμφανίστηκε σε έναν πρόγονο, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα έζησε περίπου 10.000 χρόνια πριν. Αντίθετα, τα παλαιότερα κομμάτια κεραμικής που βρέθηκαν στην Κίνα χρονολογούνται μέχρι και 20.000 χρόνια πριν.
4. Ο 50 Cent και ο Τσάρλι Τσάπλιν συνυπήρξαν στον πλανήτη
Αν και θεωρούνται ότι έζησαν σε πολύ διαφορετικές χρονικές στιγμές, ο Τσάπλιν πέθανε στις 25 Δεκεμβρίου 1977 … περίπου δυόμισι χρόνια μετά τη γέννηση του Curtis Jackson, γνωστός και ως 50 Cent.
5. Τα σύννεφα Cumulus μπορούν να ζυγίζουν πάνω από μισό τόνο
Ένα μέσο σύννεφο με όγκο 1 κυβικό χιλιόμετρο υπολογίζεται ότι έχει βάρος περίπου 500 κιλών.
6. Μία πίτσα 43 εκατοστών είναι μεγαλύτερη από δύο πίτσες των 30 εκατοστών
Μερικά μαθηματικά αρκούν. Μια πίτσα 43 εκατοστών έχει εμβαδόν 5806 τετραγωνικών εκατοστών, ενώ μια πίτσα 30 εκατοστών έχει εμβαδόν 2826 τετραγωνικών εκατοστών. Οπότε ξέρετε τι θα παραγγείλετε την επόμενη φορά.
7. Κάθε χρόνο περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από αγελάδες παρά από καρχαρίες
Το CDC διαπίστωσε 21 περιστατικά θανάτων που συνδέονται με αγελάδες σε μια περιοχή τεσσάρων κρατών για μια πενταετή περίοδο, η οποία ανέρχεται σε μόλις τέσσερις θανάτους ετησίως μόνο σε αυτήν την περιοχή. Εν τω μεταξύ, υπάρχει μόνο ένας θάνατος ανά έτος που αποδίδεται σε επιθέσεις καρχαρία…
8. Το ένα τέταρτο των οστών του ανθρωπίνου σώματος είναι στα πόδια
Ένα ανθρώπινο πόδι περιέχει 28 οστά, οπότε ο συνολικός αριθμός των οστών και στα δύο πόδια είναι 56. Αυτό είναι λίγο πάνω από το 27% των 206 οστών σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα.
9. Οι άνθρωποι που μέτρησαν το Έβερεστ επίτηδες πρόσθεσαν λίγα μέτρα για να φαίνεται πιο αληθοφανές το νούμερο
Είχαν μετρήσει αρχικά 29.000 πόδια, επειδή όμως δεν θα φαινόταν έγκυρο το νούμερο επειδή ήταν στρογγυλό, αποφάσισαν να προσθέσουν 2 πόδια, οπότε ανακοίνωσαν 29.002 πόδια.

10. Οι αναπτήρες εφευρέθηκαν πριν από τα σπίρτα
Ο λαμπτήρας Döbereiner, που εφευρέθηκε από τον Johann Wolfgang Döbereiner το 1824, θεωρείται ότι είναι ο πρώτος αναπτήρας. Τα σπίρτα, ωστόσο όπως τα ξέρουμε σήμερα δεν εφευρέθηκαν πριν από το 1827.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου