Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΤΟΥ 2017

Οι 15 καλύτερες νέες σειρές του 2017




Άλλη μία χρονιά φτάνει  στο τέλος και στη λίστα με τις δεκάδες σειρές που… καταβροχθίζουμε εδώ και χρόνια ήρθαν να προστεθούν και ένα σωρό άλλες που έκαναν πρεμιέρα μέσα στο 2017.

Αυτή που ακολουθεί είναι η λίστα με τις 15 αγαπημένες μας και φυσικά περιλαμβάνει ΜΟΝΟ όσες έχουμε δει. Υπάρχουν κάποιες τρανταχτές απουσίες (The Deuce, Big Little Lies, The Good Doctor) με μοναδική δικαιολογία της απουσίας τους, την προφανή. Δεν τις έχουμε δει ακόμα. Παίρνουμε βαθιά ανάσα λοιπόν και ξεκινάμε την αντίστροφη μέτρηση.


15) Mr Mercedes

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Stephen King που κατέληξε βέβαια να γίνει τριλογία, το Mr Mercedes ασχολείται με έναν συνταξιούχο ντετέκτιβ που δεν κατάφερε ποτέ να συλλάβει τον υπεύθυνο για ένα μεγάλο μακελειό στην πόλη του. Ο παρανοϊκός δολοφόνος επιστρέφει και βάζει στο παιχνίδι τον πρώην πλέον ντετέκτιβ, σε ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού, με τους δυο τους να αλλάζουν συνέχεια ρόλους.

14) Riverdale

Το κόμικ του Άρτσι μεταφέρεται στη δεκαετία μας, σε μία σειρά που συνδυάζει το μυστήριο με τις εφηβικές ανησυχίες. Και το κάνει με επιτυχημένο τρόπο μέχρι τώρα, και καλύπτει το κενό στην κατηγορία του σκοτεινού εφηβικού δράματος που άφησε πίσω του το Vampire Diaries.

13) Taboo

Θα είμαστε εντελώς ειλικρινείς σε αυτή την περίπτωση. Αν στο Taboo πρωταγωνιστούσε άλλος ηθοποιός δεν θα το είχαμε καν σε αυτή τη λίστα.  Ο Tom Hardy έφτιαξε μια ολόκληρη σειρά για να περιφέρεται ως ο πιο σκληρός καργιόλης κόσμου. Και το κατάφερε!

12)  Ozark

O Τζέισον Μπέιτμαν σε έναν ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει, υποδύεται τον λογιστή μαφιόζων και όταν τα πράγματα πάνε κατά διαόλου, υπόσχεται στα αφεντικά του ότι θα καταφέρει να ξεπλύνει μπόλικα εκατομμύρια δολάρια στα Ozark. Μία εντελώς υποβαθμισμένη περιοχή με ελάχιστες προοπτικές. Κάποιοι το αποκάλεσα Breaking Bad των φτωχών αλλά η σειρά βλέπεται καλύτερα απαλλαγμένη από τέτοιου τύπου άνισες συγκρίσεις.

11) Mind Ηunter

Είναι πολλοί αυτοί που έχουν το Zodiac στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες ταινίες του Ντέιβιντ Φίντσερ. Αν μπαίνεται και εσείς σε αυτή την κατηγορία τότε δεν πρέπει να χάσετε το Mind Hunter που στα 10 επεισόδια του μας βάζει στα πρώτα στάδια της δημιουργίας του ειδικού τμήματος του FBI για τους serial killers. Μην περιμένετε δράση, αλλά μπόλικη κουβέντα και ακόμα περισσότερη ατμόσφαιρα.

10) American Vandal

Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις τις σεζόν είναι αυτό το mocumentary που ξεκινά ως παρωδία του Making a murderer (και άλλων παρόμοιων real crime- documentaries) αλλά είναι φτιαγμένο με τόσο μεράκι που σε παρασύρει και θες απεγνωσμένα να μάθεις την απάντηση στο τεράστιο ερώτημα του. Ποιος ζωγράφισε τα πέη;

9) Alias Grace

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Margaret Atwood, η σειρά του Netflix λέει την ιστορία της  Grace Marks που φυλακίστηκε για δύο δολοφονίες τον 19ο αιώνα στον Καναδά. Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται μέσα από τις διηγήσεις της, αλλά υπάρχει ένα θεματάκι. Είναι διχασμένη προσωπικότητα.

8) Godless

Ένα γουέστερν για μία πόλη που κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από γυναίκες αφού όλοι οι άντρες σκοτώθηκαν μέσα στο ορυχείο λίγα χρόνια πριν. Σε αυτή την πόλη βρίσκει καταφύγιο ένα μέλος μίας μεγάλης συμμορίας που θέλει να αλλάξει ζωή, αλλά ο αρχηγός της (Τζεφ Ντάνιελς) είναι αποφασισμένος να τον βρει και να τον τιμωρήσει ενώ αφήνει πίσω του τα πτώματα όσων τον έχουν καλύψει.

7) Dark

Αυτή η γερμανική σειρά του Netflix μπορεί να έμοιαζε από τα trailer με το Stranger Things, αλλά τελικά είναι πολύ πιο σκοτεινό, πολύ πιο ενήλικο και φέρνει επίσης στο μυαλό το IT αλλά και το τηλεοπτικό 12 Monkeys. Όλα αυτά σε ένα πολύ πιο ρεαλιστικό περιτύλιγμα παρά τα απίστευτα που συμβαίνουν.

6) 13 Reasons Why

H σειρά φαινόμενο του 2017 δεν είναι για όλους. Η θεματολογία της, με την αυτοκτονία μίας έφηβης, είναι πολύ βαριά αλλά οι δημιουργοί την προσεγγίζουν με σεβασμό, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να πουν μια ιστορία δύσκολη αλλά απαραίτητη στις εποχές που ζούμε.
5) Punisher
Ο Punisher έκλεψε τις εντυπώσεις στη δεύτερη σεζόν του Daredevil και ότι απέκτησε solo σειρά ήταν αναμενόμενο. Και ήταν η καλύτερη φετινή της Marvel αφήνοντας πολύ πίσω και τους Defenders και φυσικά το Iron Fist. O Τζον Μπέρνταλ δίνει ρεσιτάλ στον ρόλο και μπορεί η σειρά να είναι λίγο μεγαλύτερη από όσο έπρεπε (13 επεισόδια) αλλά φέρνει τον τιμωρό στο 2017 (σε μια εποχή που οι επιθέσεις με όπλα στην Αμερική είναι δυστυχώς καθημερινότητα) και με μεγάλη επιτυχία.

4) Legion
Ο Noah Hawley (Fargo) έκανε και πάλι το θαύμα του, παίρνοντας ένα σχεδόν άγνωστό storyline από σύμπαν των X-Men και παρουσίασε μία σειρά βουτηγμένη στην ψυχεδέλεια και το στυλ που μας άφηνε κάθε εβδομάδα με το στόμα ανοιχτό.

3) Glow
Αυτή η σειρά είναι πολύ καλύτερη από όσο περιμέναμε ότι μπορεί να είναι. Μας μεταφέρει στη δεκαετία του ’80 και στην προσπάθεια δημιουργίας του wrestling promotion Glow, με γυναίκες που στην προσπάθεια τους για μία καλύτερη ζωή το ρίχνουν στο wrestling, χωρίς να έχουν καμία απολύτως επαφή με το αντικείμενο.

2) American gods
Ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ της φετινής σεζόν παίρνει το βιβλίο του Neil Gaiman και το απλώνει αρκετά, με όλες τις προσθήκες που γίνονται στην πλοκή να λειτουργούν σχεδόν σε απόλυτο βαθμό. Ο Μπράιαν Φιούλερ βάζει παντού την υπογραφή του και το στυλιστικό αποτέλεσμα θυμίζει αρκετά την τρίτη σεζόν του Hannibal, με τις πινελιές από τον κόσμο που έπλασε ο Gaiman να δίνουν το τελικό χρώμα.

1) The Handmaid’s Tale
O απόλυτος θρίαμβος του 2017 έρχεται από την τηλεοπτική μεταφορά του δυστοπικού μυθιστορήματος της Margaret Atwood για μία κοινωνία που οι γυναίκες έχουν χάσει τα δικαιώματα τους, οι περισσότερες δεν μπορούν να κάνουν παιδιά και μία μικρή ομάδα γυναικών που είναι γόνιμες τοποθετούνται ως υπηρέτριες σε σπίτια της υψηλής κοινωνίας με μοναδική αποστολή να μείνουν έγκυες από τα αφεντικά τους. Η Ελίζαμπεθ Μος δίνει ρέστο στον πρωταγωνιστικό ρόλο και η σειρά απογειώνεται από το ξεκίνημα της συνεχίζοντας ακάθεκτη την πορεία της μέχρι το φινάλε.
ΠΗΓΗ http://roxx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου