Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

7 Συγκλονιστικές εφευρέσεις που θα αλλάξουν δραματικά την καθημερινότητά μας!



1. Δρόμος με ηλιακά Πάνελ

Δεν μιλάμε καν για ηλιακές οροφές – αλλά για δρόμους φτιαγμένους από ηλιακά πάνελ. Είναι καλυμμένοι με μια ρητίνη με βάση το πυρίτιο που μπορεί να αντέξει το βάρος της διέλευσης μεγάλων οχημάτων, παράγουν αρκετό ηλεκτρισμό για να τροφοδοτήσουν τα φώτα στους δρόμους. 
Μπορεί να μην είναι πολύ αποτελεσματικά αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό είναι σίγουρα μόνο η αρχή.


2. Καθαρισμός ωκεανών
Αυτή η συσκευή αποτελείται από πλωτά δοκάρια και πλατφόρμες και έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τα πλαστικά σκουπίδια στον ωκεανό. Η κατευθυντήρια αρχή του είναι η παθητικότητα: αντί να κυνηγάει τα σκουπίδια σε όλη τη θάλασσα, τροφοδοτεί τα ωκεάνια ρεύματα και τα μοντέλα ανέμου που κατευθύνουν φυσικά τα πλαστικά σκουπίδια. Αναμένουν ότι η συσκευή θα τραβήξει το 42% των εκτιμώμενων σκουπιδιών στην επιφάνεια του Βορείου Ειρηνικού μέσα σε 5 χρόνια, καθιστώντας τους ωκεανούς καθαρότερους και ασφαλέστερους.
3. Σφαιρικά ελαστικά
“Δεν χρειάζεται να ξανά ανακαλύψεις τον τροχόl,“ είπαν. ”Αλλά εμείς το κάναμε,» απάντησε η Goodyear, παρουσιάζοντας ένα σφαιρικό ελαστικό που επιτρέπει τα αυτοκίνητα να κινούνται σε πολλές νέες κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένων των πλάγιων μεταφορών του οχήματος επιτυγχάνοντας παράλληλα παρκαρίσματα αλλά και κίνηση σε συγκεκριμένες γωνίες και ταχύτητες.
4. Βιονικά χέρια της Disney
O 3D εκτυπωτής είναι από μόνος τους μια εξέχουσα εφεύρεση, αλλά αυτό που κάνουν αυτές οι 2 εταιρείες είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Η εταιρεία Walt Disney παρέχει γενναιόδωρα τα δικαιώματα στην Open Bionics, μια εταιρεία που εκτυπώνει τρισδιάστατα προσθετικά χέρια για παιδιά σε διαφορετικά σχέδια!

5. Φορτηγά ασφάλειας
Αυτή η ιδέα ακούγεται τόσο απλή που θα σε κάνει να αναρωτηθείς γιατί δεν την είχε σκεφτεί κανείς στο παρελθόν. Είναι ένα σύστημα που μεταδίδει βίντεο από το μπροστινό μέρος του φορτηγού σε 4 οθόνες στο πίσω μέρος του, δίνοντας μια καθαρή όψη τους πίσω οδηγούς για το τι γίνεται στην πορεία τους στο αντίθετο ρεύμα. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι απαραίτητο σε πολλές χώρες με δύσκολους και στενούς δρόμους.
6. Κάθετη κηπουρική
Δεν είναι μόνο διακόσμηση και πηγή οξυγόνου. Εγκαθιστούνται έξω, επεξεργάζονται βαρέα μέταλλα, φιλτράρουν επιβλαβή αέρια και απορροφούν σκόνη. Μέσα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πραγματικές εκμεταλλεύσεις για την καλλιέργεια βοτάνων ή απλών λαχανικών.
7. Βηματοδότης
Αυτή η μικρή αλλά πολύ σημαντική ιατρική συσκευή διατηρεί επαρκή καρδιακό ρυθμό όταν ένας φυσικός βηματοδότης δεν λειτουργεί σωστά. Τα πιο πρόσφατα μοντέλα είναι περίπου στο μέγεθος και το σχήμα ενός χαπιού και μπορούν να εισαχθούν μέσω καθετήρα ποδιού αντί μέσω επεμβατικής χειρουργικής επέμβασης.
Όχι άλλα καθίσματα στο αέρα πάνω σε βρώμικες δημόσιες τουαλέτες! Αυτή η συσκευή είναι κατασκευασμένη από ιατρική σιλικόνη και επιτρέπει στα κορίτσια να ουρούν ενώ στέκονται. Καλή, διακριτική και υγιεινή. Έτσι μοιάζει η σύγχρονη φεμινιστική νίκη!
Πηγή: xorisorianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου