Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

AEROSMITH - I DONT WANNA MISS A THING





Το " I Don't Want to Miss a Thing " είναι μια μπαλάντα από το Αμερικανικό ροκ συγκρότημα Aerosmith που γράφτηκε για την ταινία Αrmageddon .Γράφτηκε από την Diane Warren και με το που έκανε το ντεμπούτο το τραγούδι ανέβηκε στο νούμερο 1 στο Billboard Hot 100.Το τραγούδι έμεινε στο νούμερο ένα για τέσσερις εβδομάδες από την 5 Σεπ εως 26 Σεπ το 1998.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έφθασε στον αριθμό 4 και μπήκε στη λίστα στη θέση 17 με τα καλύτερα σε πωλήσεις για το 1998 (17th best-selling single of 1998) και έκτοτε έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα.


 Ακόμη, ακούμπησε την κορυφή των charts σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως της Αυστραλίας, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, της Αυστρίας, της Νορβηγίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Ελβετίας

Ήταν υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού (Academy Award for Best Original Song ) αλλά έχασε από το " When You Believe " της ταινίας The Prince of Egypt .

Ήταν επίσης υποψήφιο για το χρυσό βατόμουρο (Golden Raspberry Award for Worst Original Song) αλλά έχασε από το " I Wanna Be Mike Ovitz! " από την ταινία An Alan Smithee Film Burn Hollywood Burn .

Το ρεφρέν του τραγουδιού θυμίζει πολύ ένα παλιότερο τραγούδι της Diane Warren το " Just Like Jesse James " που εμφανίστηκε στο άλμπουμ τις Cher 's το 1989 Heart of Stone .

Το «I Don't Want To Miss A Thing» των Aerosmith ανέβηκε στο Νο1 των charts των Η.Π.Α. στις 05 Σεπτεμβρίου 1998.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου