Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

TEN YEARS AFTER - ID LOVE TO CHANGE THE WORLD



 
"I'd Love to Change the World" είναι ένα τραγούδι από το βρετανικό blues-rock συγκρότημα Ten Years After Γράφτηκε από τον Alvin Lee,και ήταν το πρώτο από το άλμπουμ του συγκροτήματος A Space in Time το 1971.
Είναι πιο γνωστό και δημοφιλές τραγούδι της μπάντας, ήταν μέσα στα Top 40 hit τους, φθάνοντας στον αριθμό 40 στο Billboard Hot 100.


Το τραγούδι γράφτηκε και τραγουδήθηκε από τον Alvin Lee . Το τραγούδι αντανακλά τη γενικευμένη σύγχυση σχετικά με τα παγκόσμια γεγονότα στο χρονικό διάστημα όταν γράφτηκε.

Η συλλογή 'Essential' περιλαμβάνει τα καλύτερα τραγούδια της σημαντικής Βρετανικής rock blues μπάντας, Ten Years After, που υπήρξαν πολύ δημοφιλείς στις δεκαετίες του 60 και 70. Ανάμεσα στο 1968-1973 οι Ten Years After 'σκόραραν' 8 Top 40 albums και 12 άλμπουμ τους ανέβηκαν στο US Billboard 200, ενώ είναι κυρίως γνωστοί με τις τεράστιες επιτυχίες τους 'I'm Going Home', 'Here Me Calling', 'Love Like A Man' και 'I'd Love To Change The World' (το τραγούδι που 'έντυσε' την καμπάνια της Cosmote).

Έγινε διασκευή από τους LA Guns το 1994 και το άλμπουμ τους Vicious Circle .


Ύφος- Psychedelic rock, blues rock

Εταιρεία- Columbia

Παραγωγός Chris Wright

Alvin Lee - κιθάρα και φωνητικά
Leo Lyons - μπάσο
Ric Lee - τύμπανα
Chick Churchill - πληκτρολόγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου