Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

Αυτά είναι τα νέα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας στις ευρωεκλογές

Δημοσιευμένη  εικόνα


Νέοι πολιτικοί σχηματισμοί φαίνεται πως ρίχνονται στη αρένα των εκλογών και διεκδικούν και αυτοί ένα κομμάτι της εκλογικής πίτας, η οποία σύμφωνα με την παρούσα πολιτική κατάσταση φαίνεται πως θα είναι κατακερματισμένη και θα «ταΐσει»πολλούς. Η πλειονοτητά τους είναι κόμματα που μάχονται την Ευρώπη και το ενιαίο νόμισμα, με δύο εξαιρέσεις, το Νέο Κόμμα και την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαίρης Πολλάλη για το Real.gr, αυτά είναι τα νέα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές και παρά την χαμηλή τους δυναμικότητα, διεκδικούν σθεναρά την ψήφο μας.

Δημοσιευμένη  εικόνα

«Δραχμή 5 Αστέρων»

Προκειται για το νέο πολιτικό μόρφωμα που ίδρυσε ο Θεόδωρος Κατσανέβας και που ευελπιστεί να θυμίσει στους Έλληνες, τις ξεχασμένες «καλές εποχές» πριν από το μνημόνιο, αλλά και την κατάσταση «που μας εχει φέρει το ενιαίο νόμισμα».

Οι πέντε βασικές θέσεις του κόμματος είναι οι εξής:




    ανατροπή του Μνημονίου
επιστροφή στη δραχμή
αυτοδύναμη ανάπτυξη
εθνική αξιοπρέπεια
κοινωνική δικαιοσύνη.

Πολοί παρομοιάζουν την εν λόγω πολιτική κινηση με αυτή του Μπέπε Γκρίλο και του ιταλικού Κινήματος.


Δημοσιευμένη  εικόνα

«Πυρίκαυστος Ελλάδα»

Ο Κώστας Ζουράρις αποφάσισε να κατέβει στις ευρωεκλογές του 2014 με θέσεις που χαρακτηρίζονται από πολλούς ως εθνικιστικές και ακραίες.

«Στόχος μας είναι η κατάληψη της εξουσίας. Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι γελοίο» δηλώνει ο αμφιλεγόμενος πολιτειολόγος και συγγραφέας ως επίτιμος πρόεδρος του κόμματος «Πυρίκαυστος Ελλάδα».

Σε μία χώρα που καίγεται από την φωτιά της Τρόικας, όπως ο ίδιος στηρίζει, πρέπει να υπάρξει ένα κόμμα που θα εξυψώσει το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων, ανέφερε στην εναρκτήρια εκδήλωση του κόμματος ο τέως πολιτευτής του ΚΚΕ.


Δημοσιευμένη  εικόνα


Ένα νέο κόμμα που θα μας βγάλει από τη «βάσανο» του ευρώ δημιούργησε ο Αλέκος Αλαβάνος

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, επιδιώκει να παράσχει πολιτική στέγη στους σκληροπυρηνικούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν δυσαρεστηθεί από την «νοικοκυροσύνη» που έχει επέλθει τα τελευταία χρόνια στις τάξεις της αριστεράς.

Το κόμμα πιστεύει πως, όπως κάθε κυβέρνηση της ευρωζώνης, έτσι και η ελληνική επιβάλλεται από τις εξελίξεις να καταρτίσει ένα κοστολογημένο σχέδιο εξόδου από το κοινό νόμισμα, ελέγχοντας έτσι τις επιπτώσεις που θα είχε μια άτακτη χρεοκοπία με απόφαση των δανειστών.


Δημοσιευμένη  εικόνα


Το «Νέο Κόμμα»

Αποτελεί ένα μόρφωμα μόλις λίγων ημερών που που επιδιώκει να αποτελέσει την ήρεμη δύναμη, «της αλλαγής και όχι του λαϊκισμού». Η ιδρυτική ομάδα του κόμματος που αποτελείται από τον καθηγητή Νομικής Παύλο Ελευθεριάδη, τον οικονομικό αναλυτή Ανδρέα Κούτρα, τον σκηνοθέτη και παραγωγό Γιάννη Κουτσομύτη, στελέχη τραπεζών και της δημόσιας διοίκησης. Πρόκειται για ένα βέρο Μεταρρυθμιστικό κόμμα, που μπαίνει στην κατακερματισμένη αρρένα του πολιτικού κέντρου.

Στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 θα διαμορφώσουν τις πολιτικές θέσεις και το καταστατικό του κόμματος.


Δημοσιευμένη  εικόνα


Η «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη»

Έκανε το μεγάλο ντεμπούτο της στο Θέατρο Ακροπολ, όπου πλήθος κόσμου έσπευσε να ακούσει τις θέσεις του νέου πολιτικού μορφώματος.

Στα σπλάχνα της έχει νέες ιδέες αλλά και μεγάλες δόσεις προσώπων που είναι συνδεδεμένα με τον παλαιοκομματισμό, κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ που βρίσκει στην εν λόγω πολιτική κίνηση μία αφορμή για να ανεγεννηθεί από τις στάχτες του.

Η πρωτοβουλία των 58 θα συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές ως «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» με αγνωστο στοιχείο μέχρι στιγμής τα πρόσωπα που θα στελεχωσουν την προσπαθεια αυτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου