Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ

Το 99% των Ελλήνων πολιτών δηλώνουν ότι η χώρα είναι ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ!! Δεν έχουν και άδικο...

Το 99% των Ελλήνων πολιτών δηλώνουν ότι η χώρα είναι ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ!! Δεν έχουν και άδικο...
 
Η διαφθορά στην Ευρώπη διαβρώνει την εμπιστοσύνη στη Δημοκρατία και κοστίζει στο ταμείο της Ε.Ε το ποσό των 120 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , που μελέτησε τα στοιχεία και από τα 28 κράτη-μέλη προκειμένου να καταλήξει στα συμπεράσματά της, δείχνει ότι σχεδόν όλοι οι Ελληνες, το 99%, υποστηρίζουν ότι η διαφθορά είναι εκτεταμένη στη χώρα μας.
 

Στην έρευνα της Ευρωπαικής Επιτροπής διαπιστώθηκε επίσης ότι τα τρία τέταρτα των Ευρωπαίων πολιτών θεωρούν ότι η διαφθορά είναι εκτεταμμένη στη χώρα τους ενώ 4 από τις 10 επιχειρήσεις αναφέρουν τη διαφθορά ως εμπόδιο για να δραστηριοποιηθούν στη γηραιά ήπειρο.
Επιπλέον, ένας στους 12 Ευρωπαιους δηλώνει ότι έχει βιώσει ή έχει γίνει μάρτυρας μιας υπόθεσης διαφθοράς.

Μία γεύση απο την έκταση της διαφθοράς και τις προεκτάσεις της στην γηραιά ήπειρο έδωσε η αρμόδια επίτροπος, Σεσίλια Μάλστρομ, με άρθρο της στην σουηδική εφημερίδα " Goeteborgs-Posten".

Όπως αναφέρει η ευρωπαία επίτροπος, σε ορισμένες χώρες είναι πιο ευάλωτες στη διαφθορά οι διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων, σε άλλες περιπτώσεις το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη χρηματοδότηση των κομμάτων ενώ και οι δημοτικοί φορείς είναι επιρρεπείς στη διαφθορά.

Στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, όλες οι επιχειρήσεις θεωρούν ότι η διαφθορά είναι εκτεταμένη, ενώ το φαινόμενο θεωρείται σπάνιο στην Δανία, την Φινλανδία και την Σουηδία.
Σύμφωνα με το Reuters, τα αποτελέσματα της έρευνας συνάδουν με την λίστα της "Transparency International" που είχε κατατάξει την χώρα μας στην χειρότερη θέση εντός ΕΕ από άποψη διαφάνειας (80στή στο σύνολο), μαζί με την Κίνα. Μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών είναι διαδεδομένη η πεποίθηση ότι η διαφθορά είναι συνηθισμένη πρακτική και επιδεινώνεται συνεχώς, ενώ θεωρούν πιο διεφθαρμένες χώρες την Ελλάδα, την Ιταλία, την Λιθουανία, την Ισπανία και την Τσεχία.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου