Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΤΡΩΜΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ

Αυτά είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι καλύτερα να τρώμε με τη φλούδα



Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες
και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της διατροφής μας.
Ορισμένα, μάλιστα, από αυτά δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα,
αφού στη φλούδα τους υπάρχουν χρήσιμα συστατικά.
Δες ποια είναι αυτά, όπως τα αναφέρει το faysbook.gr:



Πατάτες
Το 20% των θρεπτικών συστατικών, όπως είναι η βιταμίνη B και τα ιχνοστοιχεία υπάρχουν στη φλούδα της πατάτας. Εκεί βρίσκονται και όλες οι φυτικές ίνες.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις πλύνεις καλά πριν τις μαγειρέψεις.

Μελιτζάνες
Η φλούδα της μελιτζάνας περιέχει επίσης πολλά θρεπτικά συστατικά και καλό είναι να μην τη βγάζεις.

Γλυκοπατάτες
Στη φλούδα της γλυκοπατάτας βρίσκονται τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Περιέχει βιταμίνη C, κάλιο και β-καροτένιο.

Αγγούρι
Μπορεί να είναι λίγο σκληρή, αλλά η πράσινη φλούδα του αγγουριού είναι αντιοξειδωτική και γεμάτη φυτικές ίνες.

Καρότα
Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πλύνεις καλά τα καρότα σου και να τα φας όπως είναι. Δε χρειάζεται να τα ξεφλουδίσεις καθόλου.

Μήλα
Η φλούδα του μήλου είναι γεμάτη βιταμίνη C και τριτερπενοειδή τα οποία δρουν ενάντια σε ασθένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου