Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΚΑΝΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΜΑ

ΔΑΝΙΑ: Έκρηξη γεννήσεων μετά από χρόνια υπογονιμότητας (δεν φαντάζεστε τι βοήθησε σε αυτό) (video)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPdB7At5dnBr1hCbaUFwVLAwi6Hbuhyphenhyphenw5_19mQTX30kk6Rysj76diSvRUFq19K5Om3ko9wtdUxU_zCYoZbAY5GCFFbZaPcKElYAOX9WE_ZSrF6wtQHlzdXmJR6ic6d5rYcw6GVbt5VtEE/s400/Denmark.jpg


Τα ποσοστά γεννήσεων της Δανίας αναμένεται να αυξηθούν μετά από μια σειρά 
από στοχευμένες διαφημιστικές καμπάνιες για το σεξ, συμπεριλαμβανομένης 
μίας που καλεί τους Δανούς να το «κάνουν για τη μαμά».

Πέρυσι προβλήθηκαν από την κρατική τηλεόραση μια σειρά από διαφημιστικές εκστρατείες που ενθάρρυναν τους Δανούς να τεκνοποιήσουν.

Η εταιρεία, η Spies Travel, κυκλοφόρησε ένα βίντεο με το σύνθημα 

“Do it for mom” («Κάν 'το για τη μαμά») το Σεπτέμβριο του 2015,
 καλώντας τους ανθρώπους να κάνουν παιδιά για να ευχαριστήσουν 
τους γονείς τους και να συμβάλουν στην αναστροφή της γήρανσης 
του πληθυσμού της χώρας.


ΚΑΝΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΜΑ
«Το δανέζικο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας είναι υπό πίεση. Ακόμα δεν γεννιούνται αρκετά μωρά, παρά την μικρή πρόοδο. Και αυτό μας αφορά όλους. Αλλά εκείνοι που υποφέρουν περισσότερο είναι ίσως οι μητέρες που ποτέ δεν θα έχουν την εμπειρία ενός εγγονιού», ανάφερε η διαφήμιση, δείχνοντας μια ηλικιωμένη Δανέζα να φαντάζεται το μελλοντικό της εγγόνι.





Λίγο μετά, η πόλη της Κοπεγχάγης παρήγαγε τη δική της εκστρατεία καλώντας τους ανθρώπους να σκεφτούν για τη γονιμότητά τους, με συνθήματα που ρωτούσαν τους άνδρες, αν το σπέρμα τους «κολυμπούσε πάρα πολύ αργά;» και τις γυναίκες, αν "υπολόγισαν τα ωάριά τους σήμερα;"

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας πρόβαλε, επίσης, ένα πρόγραμμα με τίτλο “Knald for Danmark” ή “Screw for Denmark”.




Εννέα μήνες αργότερα οι εκθέσεις έχουν δείξει ότι η Δανία γνωρίζει μια έκρηξη γεννήσεων με 1.200 περισσότερα μωρά να πρόκειται να γεννηθούν αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, όπως αναφέρει η The Local επικαλούμενη εκθέσεις της Politiken.

Η αντιδήμαρχος της Κοπεγχάγης για την υγεία, Ninna Thomsen, είπε στο TV2 News ότι οι εκστρατείες δεν ήταν συντονισμένες και δεν θα ήθελε να λάβει τα εύσημα για την επικείμενη αύξηση των γεννήσεων.

Η κ Thomsen είπε: «Πιθανότατα δεν μπορούμε να αποδώσουμε την αύξηση των γεννήσεων στην εκστρατεία μας, αλλά είναι ένα έπαθλο για μας, αν η εκστρατεία είχε θετικό αποτέλεσμα.

«Ήταν κάπως έκπληξη για μένα το ότι υπήρχαν τόσες πολλές εκστρατείες για το θέμα μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Σίγουρα είχαν ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πάρουν πολλές συμβουλές για την γονιμότητα».



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου